Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A korlátoltság ára

Bizonyára olvasóink közül is többen „megcsodálták” a váradi állomással szemben levő autóbusz- és villamosmegállók közé ékelt furcsa korlátot, ami miatt általános felzúdulás tört ki a megyeszékhelyen.

Két hete ugyanis nem csupán a két, ellentétes irányba haladó villamosjárat sínei között hosszabbították meg a védőkorlátokat, hanem a másik oldalon, merőlegesen a villamossínekre is hegesztettek egy korlátot, elvágva ezzel egymástól a villamosmegállót és a mellette levő autóbuszmegállót. Így például aki a Körös áruház felől érkezve leszáll az állomásnál a villamosról, az nem mehet át az ugyanazon a járdaszigeten levő megállókhoz, mint eddig, melyektől Biharpüspöki, illetve a Real áruház felé indulnak a buszok, csak akkor, ha lemegy az aluljáróba vagy megkerüli az egész környéket. Ez azonban csomagokkal megrakodva elég körülményes (és lássuk be, értelmetlen is), mi több, ellentmond az európai uniós előírásoknak, mivel sem tolószékkel, sem gyerekkocsival nem lehet itt közlekedni most már, mivel az aluljáróban rámpák sincsenek. Mint kiderült, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) mit sem tudott erről az önkormányzat műszaki osztálya által kitalált és kivitelezett „nagyszerű” munkálatról, sőt hamar bebizonyosodott, hogy nemhogy csökkentették volna ezzel az állomás melletti megállóknál a balesetveszélyt, hanem növelték azt, ugyanis az emberek zöme átmászta, megkerülte az ésszerűtlen korlátot. Végül aztán a műszaki zsenik is belátták, hogy nincs jó helyen a szóban forgó korlát s tegnap (kedden) délelőtt az OTL munkásai nekifogtak levágni azt. Ahogy láttuk, odahegeszteni könnyebb volt, mint leszedni, így csak reménykedünk abban, hogy mire ezek a sorok eljutnak olvasóinkhoz, a sok galibát okozó korlát eltűnt s az állomás mellett nem lesz elkerítve a villamosmegálló a buszmegállótól. Más kérdés, hogy mind a korlát kihelyezését, mind annak eltávolítását közpénzekből, az adófizetők zsebéből követték el, hiszen már megszokhattuk, hogy ezen a vidéken az illetékesek balfogásait általában a mi zsebünk bánja.

Szőke Mária 

a korlatoltsag1

a korlatoltsag 2