Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A királyi család előtt tartottak bemutatót a váradiak

Nem mindennapi megtiszteltetésben lehetett része több váradi karatékának és edzőnek, akik a román királyi ház vendégei voltak nemrég.

Bernáth Csaba, Alin Popa és Adriana Turla bemutatója

Bernáth Csaba, Alin Popa és Adriana Turla bemutatója

Az alkalmat az szolgáltatta, hogy a hagyományos karate immár tíz éve tartozik a királyi ház által felkarolt és támogatott sportágak közé. Az eseményen az országos szövetség vezetői mellett száz edző és sportoló kapott meghívást.

Nagyváradot Alina Popa, a megyei hagyományos karate egyesület elnöke, valamint Mihai és Adriana Turla (edzők), Laurenţiu Avram (sportoló, mindannyian Fudoshin SK), Bernárth Csaba és Raul Tudorică (UAMT Agora Egyetem SK) képviselték, akik egy rögtönzött bemutatót is tartottak a házigazdáknak.

A váradi küldöttség Radu főherceg társaságában

A váradi küldöttség Radu főherceg társaságában

A Román Hagyományos Karate Szövetség tíz éve, országos szinten elsőként kérte és kapta meg a román királyi ház patronátusát, az azóta eltelt étvizedet pozítívnak értékelte Radu főherceg, aki elmondta, a karate nemcsak egy sportág, hanem egy a testet és a lelket is formáló életforma. Az ünnepségen a főherceg 1 danos fokozattal járó fekete övet és egy díszoklevelet kapott a szövetség vezetőitől.