Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A kicsiket nem tántorította el az eső

A kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt a Let’s do it, Bihor! címen beharangozott nagyszabású parktakarítási akció az elmúlt hétvégén. A megyeszékhelyen a Lotus bevásárlóközpont előtt megbeszélt szombat reggeli találkozón ugyanis alig egy maroknyi önkéntes jelent meg, ahhoz képest, hogy a szervezők megyeszerte mintegy tízezer személyre számítottak. Az akciót ezért lefújták és a Körös két partján tervezett hulladékgyűjtést pedig egy későbbi időpontra halasztották.

a kicsiket 2

A megmozdulásban ötven cég és intézmény is jelezte részvételét, ezért az egész megye területén voltak kisebb csoportok, amelyek a rossz idő ellenére is elvégezték, amit felvállaltak. Közéjük tartoztak a 2-es számú éradonyi általános iskola kisdiákjai is, akik dacolva az esővel, Claudia Blaj, Gáspár Tünde, Daróczi Lea, Barna Otília és Anamaria Crecan pedagógusok közreműködésével megtisztították közvetlen környezetük zöldövezeteit.

a kicsiket 1

A Let’s do it, Bihor! szervezői bejelentették, hogy a tartós esőzések következtében a hulladék-gyűjtési akció az egész hét folyamán elnyúlik majd, s az önkéntesek kisebb csoportokban fognak dolgozni.

Sz. G. T.