Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A „kibelezett” mosógép meg a kontár

Régi olvasónk, a nagyváradi Sz. I. keresett meg bennünket a minap, és elmesélte, hogyan járt pórul egy, a lapunkban is hirdető kontár szélhámos miatt. A nyugdíjas hölgy azért szerette volna nyilvánosságra hozni esetét, hogy mások okuljanak belőle. Ennek ismertetése előtt mi viszont felhívjuk a figyelmet arra, hogy (miként ezt lapunkban is olvashatják) az apróhirdetések, reklámok szövegéért, annak hitelességéért szerkesztőségünk nem vállalja a felelősséget (mint ahogy más szerkesztőségek sem).

a kibelezett 1

Ami olvasónk kálváriáját illeti, egy mindennapi háztartási bajjal kezdődött, elromlott a mosógépük, szerelőt kellett hívjanak. Az újságok apróhirdetéseit böngészve találtak is egy olyan, magát mosógépszerelőnek hirdető személyt, aki vállalta, hogy megnézi, és megjavítja meghibásodott gépüket. Sz. I. elmondta, a szerelő, Sz. úr, akit a hirdetés nyomán felhívtak, el is ment hozzájuk, szétszedte az automata mosógépet, majd azt mondta, meghibásodott abban egy szerkezet, amit ki kell cserélni. Az állítólag hibás szerkezetet ki is szedte, s azt mondta az idős hölgynek, majd ő megrendeli azt Bukarestből. Az alkatrész 250 lejbe kerül. A hölgy ezt kifizette, sőt a munkadíjat is, azonban mikor pecsétes elismervényt kért, a szerelő azt mondta, feledékenységből nem hozott magával nyugtatömböt. De majd legközelebb. A megígért legközelebbekkel azonban hamar gond akadt, ugyanis a szerelő napokra eltűnt, nem lehetett telefonon sem elérni, majd azt mondta, beteg gyerekét kellett más városba kezelésre vigye. Ezt követően végre megjelent panaszosunk lakásán, hozott is egy alkatrészt, azt be is szerelte, kért ezért még 150 lejt és a munkadíjat, számlát ekkor is elfelejtett vinni, majd elment. A mosógépet elindították, az azonban pár perc múlva leállt. Sz. I. ismét felhívta a szerelőt, és elmondta ezt annak. A szerelő pár napos hitegetés után végre ismét visszament, kivette a beszerelt alkatrészt, és a régi, eredetivel együtt elvitte, mondván, kicseréli, s majd visszatér. Panaszosunk azóta se látta, se a szerelőt, se az alkatrészeket, és természetesen a 450 lejt sem, ami nyugdíjának több mint a fele. Az idős, beteg asszony ezután hiába próbálta hívni az igencsak kontárnak, sőt szélhámosnak bizonyult szerelőt, az nem vette fel telefonját. Mi is megpróbáltuk hívni, de mi sem jártunk sikerrel. Sz. I. tegnap aztán elment a városi rendőrségre, és feljelentést tett. Mint elmondta, a rendőrségen kiderült, többen adtak be hasonló panaszt az illető ellen. Szerkesztőségünk szerzett ugyan egy megbízható szerelőt az idős hölgynek, az azonban elmondta, a „kibelezett” gépet már nem lehet megjavítani.

A történet tehát nem végződik jól, a sok idegeskedés, anyagi kár mellett már mosógépje sincs az idő házaspárnak. Sz. I. próbálja magát túltenni a veszteségen, mint mondta, már az is könnyebbség számára, hogy megoszthatja a többi emberrel ezt az esetet, hogy legalább más kisnyugdíjas legyen óvatosabb, nehogy hasonlóképpen járjon.

Szőke Mária