Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A kávézóban olvastam…

Gyakran gondolok az elmúlt évek történéseire, közöttük a Reggeli Újsággal való megismerkedésemre is. Mivel is biztatott a lap egykori főszerkesztője, miután néhányszor írtam, és már a lap hasábjain láthattam viszont próbálkozásaimat: „Péter, itt a lehetőség, megcsinálhatod a karriered, amennyiben elfogadod ajánlatunkat, várjuk soraidat!” Rábólintottam, és ahogy képességem megengedte, hát küldözgettem az írásaimat.

Aztán teltek az évek, arról a volt főszerkesztőmről is már jó néhány éve nem tudok semmit. Időközben a Reggeli Újságnál is dúltak a viharok: „Annak meg kell buknia, meg kell buktatni!”. Kemény megfogalmazás volt ez. Sőt, mi több, engem is felkértek Nagyszalontán, mondván: amennyiben „velünk tartasz”, akkor jó; ezentúl viszont nem szeretnénk a Reggeli Újság hasábjain a nevedet látni! A dolog csattanója pedig még keményebben hangzott; amikor látták, hogy mégsem hallgatok rájuk: egyik közismert személy csak annyit mondott: „Péter, hazádnak rendületlenül…” Az akkori időkben többen egyetértettek az RÚ-ellenességgel, közöttük egyik ismerősöm is, aki azóta sem újította meg előfizetését, de olvassa… A minap is jelezte, olvasta a cikkemet! Hogy-hogy olvastad? Mindennap megyek a kávézóba – felelte –, és ott a haverokkal rendszeresen olvassuk a Reggeli Újságot. Tudod, a kötődés, azért az csak megvan – tette még hozzá –, meg aztán téged is jól ismerünk.

Jól ismerem én is azokat, akiktől már oly régen nem láttam semmit az említett lapunk hasábjain, és láss csodát, szépen jelentkeznek! Tehát megvan a kötődés, amitől oly nehéz szabadulni? Rég megtapasztaltam jómagam is, meg azt is: „Akit az acélhegyű toll ördöge megbabonáz, az nehezen szabadul!”

Sára Péter