Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A kapitány nélkül debütálnak az Eurochallenge Kupában

Balszerencse üldözi a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapatát, amely foghíjas kerettel utazott el Kazahsztánba az Eurochallenge Kupa első mérkőzésére.

Vujadin Szubotics itthon maradt, kihagyja az idei első nemzetközi kupameccset

Vujadin Szubotics itthon maradt, kihagyja az idei első nemzetközi kupameccset

 

Cristian Achim csapatában nem lesz ott a kapitány, Vujadin Szubotics, valamint a szerb beálló Mladen Pantics és az ausztrál Daniel Dillon sem. Azok után, hogy sérülések nehezítették a váradiak felkészülését és bajnoki szereplését, most újabb komoly érvágás érte a VSK-t. A Steaua elleni péntek esti mérkőzésen bokasérülést szenvedett Pantics és Dillon, rájuk valószínűleg nem számíthat a csapt az Eurochallenge Kupa nyitányán. A kapitány Vujadi Szubotics nem kapott beutazási vízumot a kazah hatóságoktól, így ő Váradon maradt.

A VSK-ESK a kazah bajnok Asztana ellen kezd az Eurochallenge Kupa csoportkörében. A román idő szerint ma 15 órától sorra kerülő találkozót nem közvetíti egyetlen tévécsatorna sem, ám az internet figyelemmel lehet majd követni. A sportkedvelők az Európai Szövetség youtube csatornáján (következő linkre kattintva: https://www.youtube.com/Fiba) követhetik figyelemmel az eseményeket.

Az Eurochalenge Kupa csoportkörének első fordulójában további két román gárda érdekelt, a kupagyőztes Târgu Jiui (Rovinari) Energia és a Kolozsvári UBT.

 

Meccsprogram

A nyitókör teljes programja, az A csoportban: Södertälje Kings–Ratiopharm, SPM Shoeters–Enel Basket, a B csoportban: Lukoil Akdemic–Körmend, Targu Jiu–Tartru Rock, a C csoportban: Bakken Bears–Boras Basket, Okapi Aalstars–Fraport Skyliners, a D csoportban: Avtodor Szaratov–Ttofas Bursa, Asztana–Nagyváradi VSK-ESK, az E csoportban: Kataja Basket–Nanterre, Benfica–Mons-Hainaut, az F csoportban: Medical Park–Paksi Atomerőmú, Magnofit–Kolozsvári UBT, a G csoportban: KTP–Biella, Le Mans–Antwerpen, a H csoportban: Siulyai–Enisei, Usak Sportif–Tsmoki Minszk.

A második számú európai kupának számító Eurocupban szintén ma játszik a román bajnok Ploiesti-i Asesoft. Az ellenfél az izraeli Jeruzsálemi Hapoel lesz. A találkozót a Digi Sport közvetíti 19.30 órától. Csoportjában az előkelő második helyen áll a prahovai gárda, amelynek mérlege három győzelem és egy vereség.

 

A váradi juniorok eddig még nem nyertek mérkőzést a másodosztályban Fotók: csmoradea.ro

A váradi juniorok eddig még nem nyertek mérkőzést a másodosztályban
Fotók: csmoradea.ro

Kikaptak az ifik

A VSK-ESK második számú csapata, a VSK-Bihorul Sportikola néven szereplő gárda hazai pályán fogadta a Csíkszeredai KK-t a román másodosztály ötödik fordulójában. A kizárólag junior korú játékosokból álló hazaiak (az első számú gárda tagjai már vasárnap elutaztak Kazahsztánba) 18 ponttal (70–88) kaptak ki ellenfelüktől a hétfőn délután lejátszott találkozón. Alin Cureş edző csapatában a következő játékosok kaptak helyet: Varga–21 pont, Hulea–14, Lung–13, Andor–8, Bojani–6, Mészáros–6, Mihalcea–2. Úgy túnik a fiókcsapatot sem kerüli el a sérlüléshullám, ugyanis a csíkiak elleni találkozón Bojani és Mihalcea is megsérült, így ők nem léphetnek majd pályára a következő bajnoki mérkőzésen, amelyet a VSK-Sportiskola Aradon vív majd.