Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A „jövő bajnokait” díjazták az Antonio Alexe Sportcsarnokban

Első ízben tartották sportlétesítményben a legtehetségesebb ifjú sportolók díjátadó ünnepségét. A helyszín az Antonio Alexe Sportcsarnok volt, a közel háromórás gálán 270, 10 és 19 év közötti fiatal sportoló teljesítményét jutalmazta meg oklevéllel és pénzdíjjal a váradi önkormányzat. Az ötödik alkalommal sorra kerülő díjátadón 198 olimpiai sportágakban jeleskedő tehetség, valamint 72 nem olimpiai sportágakban sikereket elérő sportoló kapott elismerést, a legfiatalabb díjazatott 10, a legidősebb pedig 21 éves volt. Idén először 41 edzőt (29 olimpiai sportág és 12 nem olimpiai sportág) is megjutalmaztak az elöljárók.

A tavalyihoz képest a keretösszeg is növekedett, így idén 200 ezer lejt osztottak szét az arra érdemesek között. 15 nagyváradi sportklub (6 olimpiai és 9 nem olimpiai) tagjai, köztük Bianca Benea párbajtőröző (Nagyváradi VSK), egyéni bronzérmes a vívó EB-n), Larisa Florian és Dan Luncan cselgáncsozók, valamint Laviniu Chiş középtávfutó teljesítményét jutalmazták meg a szervezők.

Larisa Florean a váradi sport egyik olimpiai reménysége

Larisa Florean a váradi sport egyik olimpiai reménysége

A legkisebb összeg 158 a legmagasabb 2000 lej volt, utóbbit egy utánpótlás válogatott női vízilabdázó, Oana Vidican (Körös SK) kapta. Az eseményen részt vett Huszár István alpolgármester, Ionel Bungău, a Körös SK igazgatója és Petruţ Drăgan, a Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője.

A díjátadót tékvandó, akrobatikus torna és sporttáncbemutatók színesítették, a Sunshine Tánccsoport, a Stephany Dance és Feeling Dance jóvoltából.

A Sunshine Dance tagjai látványos bemutatóval rukkoltak elő a bemutatón  (Fotó: Szilágyi Lóránd)

A Sunshine Dance tagjai látványos bemutatóval rukkoltak elő a bemutatón
(Fotó: Szilágyi Lóránd)