Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A jókedv és a szórakozás uralkodott Csatárban

A hétvégén megtartott Hegyközi Napok látogatók százait vonzotta ki a rendezvény fő helyszínére, a Kismezőre. Számos programmal csalogatták a kikapcsolódni és szórakozni vágyókat a legkisebbektől az idősebbekig egyaránt.

A startvonalról való elrugaszkodás

A startvonalról való elrugaszkodás

Nagy érdeklődés mellett vette kezdetét szombat délelőtt a XVI. Hegyközi Napok keretében immár másodszor megszervezett terepmotoros bemutató és verseny. Sok motoros és motorsportot kedvelő látogatott ki a Kismezőn kialakított pályára, hogy figyelemmel kísérhesse az endurósok ügyességét a nehéz motorokkal, a sok akadállyal felépített pályán. A regisztrációt követően minden résztvevő egy nyilatkozatot tett le, amely szerint saját felelősségére indul a versenyen, majd balesetmegelőzési és segélynyújtási tájékoztatást kaptak, csak ezután indult el a 21 terepmotoros és a 7 ATV-s, hogy megmutassák rátermettségüket. A helyi és környékbeli motorosok mellett itt voltak magyarországi kollégáik is Kállóból, Berettyóújfaluból, Tiszafüredről és Budapestről, valamint a belényesi endurós sportegyesület három tagja.

Cseke Attila képviselő köszönti a Hegyközi Napok részvevőit és szervezőit Tóth Gyula alpolgármester és Dongó, az Éjjel Nappal Budapest sztárja társaságában

Cseke Attila képviselő köszönti a Hegyközi Napok részvevőit és szervezőit Tóth Gyula alpolgármester és Dongó, az Éjjel Nappal Budapest sztárja társaságában

Szombat délután került sor a hivatalos megnyitóra, amelyen jelen volt Cseke Attila az RMDSZ képviselője, Tóth Gyula, Hegyközcsatár alpolgármestere, de a helyszínen volt az Éjjel Nappal Budapest egyik szereplője Dongó, valós nevén Keresztessy Zsolt. A Berettyó völgyi román települések képviseletében öt énekes mutatkozott be a színpadon, egyikük alig 9 éves, Octavian Blaga, majd őt Mihai Jula, Florica Ruja, Maria Sidea és Florica Haiduc követte. Mindenki meglepetésére repertuárjukban magyar nóta és mulatós is szerepelt román szöveggel. Ezt követően Syntia lépett a színpadra, aki Székelyudvarhelyről érkezett a Hegyközbe, rendszeres fellépő a MuzsikaTv-ben.

A székelyhídi Tini Dance Center előadása közben

A székelyhídi Tini Dance Center előadása közben

Elkápráztatta táncával a közönséget a székelyhídi Tini Dance Center és a bihari B Like tánccsoport is. A látványos táncbemutatót követte a nagyváradi Steel Cross – Acélszív zenekar élő koncertje. Az est fő fellépője Budapestről érkezett, a Cool Head Klan napjaink egyik legtöbbet koncertező magyar rockzenekara. A következő fellépők is a magyar fővárosból érkeztek, Dongó barátai, a Chrome zenekar. A két rockkoncert után hajnalig tartó szabadtéri diszkó következett.

A színpadon a budapesti Cool Head Klan

A színpadon a budapesti Cool Head Klan

Vasárnap délelőtt elsőként a lovak és fogatok szerelmesei gyönyörködhettek és biztathatták kedvenceiket a fogathajtó pályán. Már a reggeli órákban kezdtek érkezni a fogatok Biharból és Magyarországról, hogy részt vegyenek a Hegyközi Napok alkalmával immár hagyományossá vált fogathajtó versenyen, amely ez alakalommal is akadály- és vadászhajtásból állt. Tizennyolc hajtót regisztrált a versenyfelügyelő bizottság. A résztvevők nem mentek haza üres kézzel, hiszen a győztesek mellett mindenki kapott egy-egy különdíjat, de nemcsak ők nyertek, hanem a közönség is, hiszen a Hegyközben nagy hagyománya van a lovas versenyeknek. A szünetben és egy-egy kis pihenő közben a Hajdúszoboszlóról érkezett csikósok szórakoztatták a jelenlévőket.

A fogatok felvonulása Csatár főutcáján

A fogatok felvonulása Csatár főutcáján

A hajdúszoboszlói ifj. Fazekas Lajos lovasbemutatója

A hajdúszoboszlói ifj. Fazekas Lajos lovasbemutatója

Alig ért véget a fogathajtó verseny, a színpadon máris megérkezett a mulatószene egyik ismert egyénisége, Jó Laci Betyár. A közönségnek nem voltak ismeretlenek az elhangó dalok, együtt énekelték az előadóval.  A színpad mellett e közben nagy volt a készülődés, a hegyközcsatári Benedek Elek Gimnázium diákjai is készültek. Elsőként népi gyermekjátékokat láthatott a publikum, majd önálló koreográfiában Nagy Andrea és Tamara mutatott be egy pingvintáncot, majd egy lambadát. Vakációs dal következett Bondár Éva tanítónő diákjaitól, amelyet az V–VIII. osztályosok cowboy tánca követett. Dudás Bianka és Kóti Timea saját maguk által koreografált ritmikus gimnasztikát mutattak be nagy sikerrel.

Az Angels menettáncosok kiscsoportja

Az Angels menettáncosok kiscsoportja

A nemzetközi hírnévvel is büszkélkedhető csatári Angels menettáncosok – mind a kiscsoport, mind a nagycsoport – ismét bebizonyították, hogy a versenyeken elért eredményeik a sok munka és az összetartás eredménye.

A Bihar megyei fiatal tehetség, Bartha Betti dalait könnyedén, játékosan adta elő bevonva a közönséget is az éneklésbe. A humorkedvelőkről sem feledkeztek meg a szervezők, a Szomszédnéni Produkciós Iroda két tagja, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs felelt a bő egy órán át tartó kacagásról.

Népi gyermekjátékok az iskolások előadásában

Népi gyermekjátékok az iskolások előadásában

Polgár Peti visszajáró fellépő Hegyközcsatárban, hiszen nélküle az elmúlt években nem voltak szórakoztató rendezvények. Az udvarias humorista, énekes, dalszerző az idei rendezvény utolsó előtti előadójaként lépett a színpadra. A XVI. Hegyközi Napok szórakoztató műsorát a magyarországi X-Faktor győztese, Vastag Csaba előadása zárta.

Az X - Faktor győztes Vastag Csaba a csatári színpadon

Az X – Faktor győztes Vastag Csaba a csatári színpadon