Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A jó kritika építő jellegű

Kirei Melinda és Kis Gábor, az RMDSZ nagyváradi tanácsosai tartottak sajtótájékoztatót tegnap délelőtt a szövetség újvárosi székhelyén.

a jo kritika

Az RMDSZ nagyvárad-újvárosi székházában Kirei Melinda helyi tanácsos arról beszélt, hogy az elmúlt hónapban a csoportja által megvitatásra előirányzott önkormányzati szabályzatok, tervek és projektek felülvizsgálata bizonyos esetekben megtörtént, így például az urbanisztikai terv (PUG) júliusi revíziója az augusztus 21-i közvita programjában is szerepel.

Kirei hozzátette továbbá, hogy a frakció képviselői számos olyan területen készülnek tartózkodni vagy nemmel szavazni az elkövetkező üléseken, amelyek hiányos információkkal és megelőző helyzetfelmérés nélkül kerülnek az asztalukra, mint például a költségvetés kiigazítása, a város tisztán tartása. A költségvetés átalakításával kapcsolatosan Kirei azt a határozatot említette, amely az iskolák számára létesítendő kioszkok bérleti díjainak egy részét az iskoláknak juttatná, azonban a mód, ahogyan ezt jogilag megvalósítani akarják, nem elfogadható.

Kis Gábor fontosnak tartotta megemlíteni Nagyvárad nem megfelelően karban tartott köztereit, és olyan törvényhatározatok előrebocsátásáról is beszélt, amelyek esetében a vezetőség látatlanban és meglehetősen gyorsan várja el a döntéshozatalt. Elsősorban a régebben szokásos terepszemlét és az esettanulmányok bemutatását hiányolja, valamint a specializált bizottságok működését a tanácson belül.

Kirei Melinda és Kis Gábor a tanácsosi pozíció feladatait és jogait felülvizsgálva az elvárások tükrében, a rendellenességekre szeretnék felhívni a figyelmet, hangsúlyozva, hogy nem a beruházások és projektek ellen foglalnak állást, hanem az átláthatóság mellett.

Szamos Mariann