Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A jó a rossz és a többi

A Jó, a Rossz és a K**va Anyád – rendhagyó a címe a sepsiszentgyörgyi M Stúdió új előadásának, melyet Nagyvárad mellett Marosvásárhelyen és Temesváron is bemutatnak egy turné keretében. A Jó, a Rossz és a Csúf zenei motívumai, pisztolylövések, néha halandzsázás – amelynek a mozdulatok adnak értelmet –, a valamikori vadnyugatot idéző jelmezek és mindennapi történéseinket olykor az abszurdig parodizáló, néha ismétlődő jelenetek alkotják az előadást, melynek nemcsak rendező-koreográfusa Fehér Ferenc, hanem zenéjét is ő állította össze.

a jo a rossz (HA FER)

El Perdito a neve a helynek, ahol a férfiak és nők mérik össze erejüket egymással, ölnek és halnak – de aztán minden megy tovább – vagy éppen női ruhába öltözött férfiak lejtenek fura táncot. Bár szinte minden mozdulat, minden történés karikírozott, az előadás színpadra állítói és fellépői jó érzékkel elkerülték a csapdát, a darab humora nem vált szájbarágóssá, erőltetetté. A fellépők Bajkó László, Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila voltak.

F. N. L.