Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A hősökre emlékeztek az óvodások

Méltó „előjátéka” volt a március 15-ei nemzeti ünnepünknek az az esemény tegnap délelőtt az RMDSZ váradőssi szervezetének székhelyén, amely kiegészítette az aznapi koszorúzásokat, a főhajtást a márciusi ifjak, hősök emléke előtt, és amelyen a nagyváradi 25-ös óvoda Napsugár csoportja lépett fel az ünnephez kötődő műsorával, egy kis napsugarat hozva a borús, esős időbe.

a hosokre

A jelenlévők a szervezőktől (a Bak-család és a házigazdák részéről) kokárdákat kaptak, majd Szallós Alpár, az RMDSZ váradőssi szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlévőket, köztük Huszár István váradi alpolgármestert is, majd átadta a teret a gyerekeknek.

Az ünneplőt öltött óvodások talpraesetten énekelték el a Nemzeti dalt, majd a Kossuth-nótát, mely az 1848–49-es szabadságharc legnépszerűbb toborzódala volt. Eközben a korabeli viseletről és harci eszközökről volt vetítés. A gyerekek ezután – Kozma Judit és Rozsnyai Mónika óvónőik felkészítésével – alkalomhoz illő népi gyermekjátékokkal szórakoztatták a jelenlévőket, végül kézműves-foglalkozáson vettek részt, és koszorúkat készítettek a szabadságharc hőseinek, melyeket aznap délután el is helyeztek Szacsvay Imre váradi szobránál.

Sükösd T. Krisztina