Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Holnap sajtója – a sajtó holnapja

A Holnap sajtója – a sajtó holnapja címmel szervezi meg következő tanácskozását a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) október 16–18. között Nagyváradon, a Caro Boutique Hotelben.

A találkozón szó esik a nagyváradi Holnaposok hagyományairól éppúgy, mint a „holnap” médiájáról, annak lehetőségeiről. Az előadások és kerekasztal-beszélgetések érintik a gyűlöletbeszéd és a szólásszabadság viszonyát, a kisebbségek és a kisebbségi sajtó helyzetét, valamint megpróbálnak trendeket azonosítani a hazai magyar médiában.

A Holnap sajtoja

Előadók: Laczikó Enikő Katalin, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának (DRI) államtitkár-helyettese, Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) vezetője, Turos Lóránd, az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) tagja, Péter I. Zoltán helytörténész, újságíró, Imre Zoltán, a nagyváradi Ady-múzeum igazgatója, Szász Attila, a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztő-helyettese és Balázsi-Pál Előd, a Transindex felelős szerkesztője.

A rendezvény főtámogatója az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (DRI).