Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A hóembertől Piroskáig

Hagyományszerűen ismét megszervezte a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a farsangi bált péntek délután, melynek ezúttal a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem díszterme adott otthont. Az egyesület elnöke, Szilágyi Ibolya külön köszönetet mondott a Partiumi Pro Universitate Partium Alapítvány elnökének, Pintér Istvánnak, hogy helyet adott rendezvényüknek.

A farsangi bál díjazottjai

A farsangi bál díjazottjai

Otthonról hozott finomságok, bor és pálinka biztosította a kiváló hangulatot a késő estébe nyúló eseményen, a talpalávalóról pedig a Buliszerviz zenekar gondoskodott. Egyébként a szervezők menüvel is megvendégelték a jelenlévőket. A parketten az örökzöld slágerekre szépkorú hölgyek és urak ropták a táncot.

a hoembertol_tartalek

Bár nem mindenki érkezett pontosan, ennek megvolt az oka, ugyanis a mintegy 150 fős vendégseregből többen is jelmezt öltöttek. Nagy sikere volt például a hóembernek, akinek leple és hatalmas répaorra mögött Demeter Magda rejtőzött, a csatornás cigánypár is bemutatkozott asztaltól asztalig járva és kéregetve, ölükben „csemetéjükkel”, pontosabban egy játék babával, de jelen volt Piroska és a farkastól őt megmentő vadász is.

Akár Cserháti Zsuzsa dalára – Különös szilveszter, táncol a hóember – is bevonulhatott volna a hóember, aki elnyerte az est jelmezeinek díjazásán az első helyet, második lett Piroska és a vadász, harmadik helyezést pedig Krivács Magda és Fehér Irma nyerték el a csatornás cigányok szerepében. Különdíjat Szabó Ibolya kapott a cukrász jelmezért. A nyerteseket korondi vázákkal és szimbolikus ajándékokkal jutalmazták a szervezők.

Sükösd T. Krisztina