Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A hétvégén tartják a Tulipán Kupa döntőjét

Holnap kerül sor a IX. Tulipán Kupa döntőjére, amelyen a megye magyarok lakta településeinek csapatai labdarúgásban mérik össze rátermettségüket.

A torna helyszíne a nagyváradi IL CALCIO sportbázis, ám rossz idő esetén a szervezők a borsi sportcsarnokban tartják meg a finálét, amelynek résztvevői a Malária A, a Monday FC, a Malária B, Margitta, Mezőbaj, Belényesújlak, Mezőtelki és Szalárd csapata lesz. Az idei selejtező Nagyszalontán indult, még augusztus közepén a Dél-bihari erőfelmérővel, majd a margittai, mezőtelki, szalárdi, kisnyégerfalvi és a Metropolisz övezeti tornákkal folytatódott.

Nagyszalontán srandfocival hangoltak az idei döntőre

Nagyszalontán srandfocival hangoltak az idei döntőre

 

Strandfocival indult

A hajdúvárosi selejtezőre a helyi strandon került sor. A házigazdák mellett Ant, Árpád, Mezőbaj és Gyarak csapatai vettek részt a küzdelmekben. Az idei kupa érdekessége az volt, hogy homokban, strandfoci szabályok szerint játszották a mérkőzéseket. Bár mindenki a győzelemre hajtott, a csapatok végig sportszerűen játszottak. Sárga vagy piros lapot a játékvezetők egyszer sem kellett felmutassanak. A Tulipán Kupa győztese Mezőbaj csapata lett, megelőzve Nagyszalontát és Árpádot. Fair paly díjat kapott Gyarak csapata, míg a legjobb játékos Darvasi Norbert lett.

A Sebes-Körös völgyi selejtező résztvevői

A Sebes-Körös völgyi selejtező résztvevői

 

Teremben folytatták

Margittán a helyi sportcsarnokban vetélkedtek a csapatok. A helyiek két csapattal, míg Albis, Monospetri és Tóti egy-egy csapattal képviseltette magát. A körmérkőzéses rendszer lebonyolítása után a papírformát érvényesítve a tavalyi megyei döntő nyertesei, a Margittai „tanárok” végeztek az élen, megelőzve a monospetrieket és a Margittai Ifjak Körét. A díjakat két helyi RMDSZ tanácsos, Botos és Horváth Sándor (a torna játékvezetője) adta át. A legjobb játékos Kerezsi Tibor lett, a legjobb kapusnak járó elismerést Buzi Kristóf (Monospetri) vehette át, míg a fair play díjat az albisi csapat kapta.

Az előző évek pozitív tapasztalataiból kiindulva, idén is a szalárdi sportcsarnok adott otthont az érmelléki selejtező tornának. A körmérkőzések lebonyolítása után az első helyen a házigazda csapat végzett. A szalárdiak a szentjobbiakat és a szalacsiakat előzték meg. A győztes csapat kimagasló teljesítményét tükrözi, hogy mind a legjobb játékosnak, mind a legjobb kapusnak járó elismerést is tagjai vehették át. Előbbit Călin Morar, míg utóbbit Bóna Levente érdemelte ki. Az érmelléki selejtező fair play díja idén Szentimrére került.

 

Körös-menti selejtezők

A belényesi medence csapatai a harmadik alkalommal megrendezett Fekete-Körös völgyi Magyar Napok keretében, Kisnyérgerfalván küzdöttek meg egymással a továbbjutásért. A térség 7 RMDSZ körzetének (Kisnyégerfalva, Belényesújlaki ifi, valamint szenior csapat, Köröstárkány, Magyarremete, Belényessonkolyos, Várasfenes) focicsapatai léptek pályára. A nagy érdeklődésnek örvendő, jó hangulatban zajló selejtezőt a Belényesújlak fiataljaiból álló legénység nyerte, második helyen a várasfenesiek, míg harmadikon a köröstárkányiak zártak. A legjobb játékosnak járó trófeát Mikló Zoltán, a legjobb kapusnak szólót Balogh Csaba kapta meg, míg a legsportszerűbb játékosnak Lélek Leventét választották.

Mezőtelkiben tartották a Sebes-Körös Völgyi selejtezőt, amelyen hat csapat (Telki A, Telki B, Mezőtelegd, Magyarkakucs, Élesd és Örvénd) vett részt. A csoportmérkőzéseket követően az első elődöntőből Örvénd és az első számú telki csapat került tovább. A finálét a telkiek nyerték (3–2) az örvéndiek előtt, a selejtező legjobb játékosának Lökös Zsombort (Mezőtelki), a legjobb kapusnak pedig Szabó Józsefet (Örvénd) választották. A torna fair play díjasai a telegdiek lettek. A díjkiosztást Grim András és Géczi János vállalták magukra.

A Metropolisz övezeti torna legjobbjai

A Metropolisz övezeti torna legjobbjai

 

Nyolcból három

A legnépesebb mezőny a Metropolisz övezeti selejtezőn volt. Nyolc csapat (Malária A, Malária B, Vár-Ady, Szentjános, Eminescu, Acélbikák, Monday FC, Tóttelek) lépett pályára, a küzdelem előbb két csoportban zajlott, majd az elődöntőben a Malária A 1–0-ra verte a Malária B-t, míg a Monday FC büntetőrúgásokkal múlta felül a szentjánosiakat. A kisdöntőt szintén hetesekkel bukták el a tavalyi évben a selejtezőt megnyerő szentjánosiak a Malária B ellen. A fináléban szintén a büntetők döntöttek, a Malária A 5–4-re győzte le a Monday FC-t, de a döntőbe a dobogón záró csapatok mindegyike bekerült. A torna legjobb játékosának Kósa Lórándot (Malária A), míg a legjobb kapusnak Vesa Krisztiánt (Malária B) választották. A fair play díjat a Vár-Ady csapata kapta meg. A csapatok kupákat, okleveleket és értékes díjakat kaptak, melyeket Botházy Nándor, a Bihar megyei RMDSZ sportért felelős ügyvezetője, a bajnokság főszervezője adott át.