Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A határrendészetin is évet nyitottak

Nagyvárad felsőoktatási intézményeivel párhuzamosan, október 2-án, hétfőn az Avram Iancu Határrendészeti Főiskolában is megnyitották a 2017–2018-as tanévet. Összesen 138 újonc, vagyis „gólya” vett részt a nyitóünnepségen, de jelen voltak a másodévesek, a tanári kar, valamint számos meghívott tiszt is. A felszólalók rendjén Ionel Hotnoga, az intézmény vezetője nyitotta meg a tanévet, s felolvasásra került Carmen Dan belügyminiszter üzenete is.

a hatarrendeszetin 1

„A kompetencia-alapú oktatás változatosabb leadási és felmérési módszereket, nagyobb mértékű interaktivitást és ezzel együtt modern didaktikai eszközöket követel. Büszkén kijelenthetjük, hogy intézményünk felkészült a kihívásokra, annak érdekében hogy nemcsak professzionális szempontból képezze ki a határrendészeket, hanem felelős állampolgárrá is nevelje őket, akik hozzásárulhatnak a társadalom fejlődéséhez. Növendékeinket kiképezzük arra, hogy sikerrel végezhessék szakmai kötelességeiket, felmérjék az adódó helyzeteket és helyes döntéseket hozzanak, ugyanakkor megtanulják a csapatmunkát, a hatékony kommunikációt, a váratlan helyzetekhez való alkalmazkodást, a morális tartást és a helyes viselkedést, illetve a pozitív hozzáállást a változatossághoz és a mulitkulturalitáshoz” – mutatja az intézmény által közzétett sajtóközlemény.

Sz. G. T.