Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A hajrában fordított a címvédő VSK

Közel három negyeden át „futott a pénze után” a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata a román férfi élvonal rájátszásának első meccsén, de a hajrában mutatott jó teljesítménynek köszönhetően végül a címvédő került ki győztesen a temesváriak elleni párharc első felvonásából.

Hátrányból fordított a címvédő váradi csapat

Hátrányból fordított a címvédő váradi csapat

A mérkőzés első két negyedét a bánságiak uralták, és úgy tűnt, nem terem babér a címvédő számára. A harmadik negyed közepén tíz pont fölé nőtt a temesváriak előnye, de innen tudott fordítani a VSK. A hazaiak fantasztikus öt percet produkálva, hétpontos hátrányról nyolcpontos előnyre tettek szert, így a végén már állva ünnepelte a sikert a közel kétezer fős közönség. Ma 18 órától ismét pályára lép a két együttes. A helyszín ugyancsak az Antonio Alexe Sportcsarnok.

 

Statisztika

Nagyváradi VSK-ESK–TemesváriKK 74–66 (14–18, 18–16, 20–20, 22–12). Antonio Alexe Sportcsarnok, 1800 néző. A váradi csapat összeállítása: Wiliam Franklin (15 pont), Sean Morgan Denison (13), Martin Gilbert Zeno (10), Sean Antwan Barnette (10), Muhamed Pasalic (9), Bogdan Ţîbîrnă (9), Titus Nicoară (6), Andrei Mandache (2). Játszott még: Catain Petrisor és Bogdan Nicolescu. Edző: Cristian Achim, segítője: Milan Mitrovics. A temesvári csapat összeállítása: Mladen Jeremics (19), Octavian Popa Calotă (9), Milos Komatina (8), Adrian Diaz (8), Ionuţ Draguşin (7), Dominique Rambo (7), Lucas Tohătan (3), Jonte Flowers (2), Georgian Păun (2). Edző: Tudor Costescu. Játékvezetők: Marius Ciulin, Bogdan Podar és Alin Dragoş. Szövetségi megfigyelő: Doru Vinaşi.

 

Edzői mérleg

„A vártnál gyengébben kezdtük a mérkőzést, de a végére sikerült a várakozásoknak megfelelően játszani, s egy remek hajrának köszönhetően megnyertük a találkozót. Denison ismét bizonyította, remek képességű játékos, és ezúttal Franklin is fontos pontokat szerzett” – értékelte a kedd esti találkozót a VSK edzője, Cristian Achim.

 

Eredmények

A Várad–Temesvár-párharc csak az egyik a rájátszás első fordulójában megtartott csatáknak. A favorit Kolozsvári UBT magabiztosan verte az első meccsen a Craiovai SCMU gárdáját (100–74), míg a második találkozót tegnap, lapzártánk után tartották. A kedd este lejátszott másik mérkőzésen a Bukaresti Steaua múlta felül a Pitesti-i BCMU-t (84–61), a második összecsapást ma 20 órától tartják és a Digi Sport 1 csatorna élőben közvetíti.

A Nagyszeben–Marosvásárhely-párharc első meccsét tegnap, lapzártánk után játszották, a második találkozót holnap, 18 órától fogják.

 

Ma ismét meccs

A három győzelemig tartó párharc második találkozóját ma 18 órától tartják az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A mérkőzésre jegyeket a már megszokott módon (eventbook.ro honlap) lehet vásárolni elővételben. Az interneten el nem adott belépőket a sportcsarnok jegypénztárainál értékesítik 17 órától, igaz, itt már nem választhatja meg a helyet a vásárló. A találkozót a Digi Sport közvetíti. Minden párharc három győzelemig tart.