Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A hajdúvárosi néppárt számvetése

Év végi számvetésre, valamint a jövő évi választásokra készülve közgyűlésre hívta szimpatizánsait az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nagyszalontai szervezetének vezetősége, amelyet a helyi Kossuth utcai irodájukban szombaton, az esti órákban tartottak. Balogh János elnök kifejtette: amennyiben, tevékenységükben nem is voltak számottevően aktívak az idei, 2015-ös évben, annál inkább készülődnek a jövő évi, a 2016-os választásokon való megmérettetésére.

Az ülés résztvevői

Az ülés résztvevői

 

Az est második részében a köröstárkányi Pro Tharkan civil Egyesület elnökének, Gábor Ferencnek, a kettős könyvbemutatójára került sor. Az  Isten se akarja… és a Kisnyégerfalva rövid története című könyveit a szerző ismertette, a helység magyarságának a történelmi viharokban átszenvedett jelentőségét is ecsetelte. A példás helytállást, a társadalmi sorscsapások átélését, mind-mind követendő, elévülhetetlen erényként tüntette fel a szerző és előadó Gábor Ferenc.

Az előadások után, amely kissé elhúzódott, feltálalták a finom bográcsost, amely Teorán Erzsébet és Fodor Irén szakácsok hozzáértését dicsérték. A találkozó szívélyes társalgással végződött.

Sára Péter