Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A győzelem szép búcsú lenne a vízilabdázóknak

Fennállása eddigi legértékesebb eredményét érte el a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapata azzal, hogy bekerült az Euro Kupa döntőjébe. A ma esti visszavágót hatgólos hátrányból kezdik a váradiak.

polo Fradi - VSK Digi

Két hete a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában a Ferencváros győzött 12–6-ra, így Kádár Kálmán együttesének csak a tisztes helytállás lehet a célja a ma délutáni visszavágón. Normális esetben ekkora előny szinte ledolgozhatatlan, de mivel kupadöntőről van szó, ezért még a Fradi vezetői is óvatosak, és csak akkor hiszik majd el, hogy megvan a serleg, ha lefújták a meccset. Erről árulkodik a kétszeres olimpia bajnok Madaras Norbert nyilatkozata is, amelyet a vlv.hu portálnak adott, és amely szerint a váradiak mindent egy lapra feltéve kezdik majd a visszavágót, megpróbálva nyomást gyakorolni az ellenfélre.

 

Teher nélkül

A VSK-nak nincs vesztenivalója, s információink szerint a szurkolók is elkísérik majd a találkozóra a csapatot. „Teher nélkül játszhatunk a visszavágón, ez pedig hozzásegíthet egy esetleges győzelemhez. A Ferencváros nagyon jó csapat több világklasszis játékossal, de ha már idáig eljutottunk, be szeretnénk bizonyítani, nem véletlenül kerültünk be a döntőbe” – harangozta be a találkozót a VSK szakvezetője.

A VSK-Digi a következő kerettel várja a ma esti visszavágókat: Gojko Pijetlovics, Dorin Cretu – kapusok, Tiberiu Negrean, Metaja Aszanovics (1 gólt lőtt az első meccsen), Nicolae Diaconu (1), Mihnea Chioveanu, Ramiro Georgescu (1), Andrei Cretu, Mihnea Gheorghe (2), Nikola Radjen (1), Bogdan Remes, Borisz Pavlovics, Szabó István.

A román idő szerint 19 órától kezdődő találkozóra jegy már nincs, de a mérkőzést a Digi Sport közvetíti élőben.

 

Húsz év után

Ami a Fradit illeti, húsz év elteltével játszhat ismét kontinentális kupadöntőt ebben a sorozatban, akkor az Európa-kupa elődjének számító LEN-kupában kapott ki az Újpesttől a zöld-fehér együttes. Magyar csapat az elmúlt években nem jutott fináléba a nemzetközi porondon, azaz a Honvéd 2004-es Euroliga-győzelme és a Szeged 2009-es LEN-kupa sikere óta nem szerzett trófeát magyar együttes. A VSK-Digi először játszik nemzetközi kupadöntőt, a román csapatok közül előtte a Bukaresti Dinamo (BEK- majd pedig KEK-döntő, utóbbi a Vasas ellen) és a Nagyváradi Körös SK (1982-ben Splitben) állt közel egy európai kupa serlegének elhódításához.

 

Itthon is a döntő a cél

A hétvégén a váradi együttes igencsak megdolgozott a Szuperliga elődöntőjének első két találkozóján, amelyen a Bukaresti Dinamo volt az ellenfél. Az első mérkőzést három, a másodikat pedig egyetlen góllal nyerte meg a VSK-Digi, amelynek már csak egy győzelemre van szüksége a fináléba kerüléshez. A másik ágon a címvédő Bukaresti Steaua szerzett előnyt a Brassói Sportul Coronával szemben. Mindkét párharc három győzelemig tart. A harmadik mérkőzéseket április 22-én játsszák Bukarestben, illetve Brassóban.