Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A gyógyszertárakban kapható védőoldás

Az ősz, a változékony időjárás velejárói a megfázásos betegségeknek, ezért arról érdeklődtünk, hozzáférhetők-e már az influenza elleni oltások.

Még várják a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnál (DSP) az influenza elleni vakcinákat, tudtuk meg Zoia Bitea aligazgatótól. A szakminisztériumtól kapott átirat szerint heteken belül megkapják a védőoltásokat, amelyeket aztán a háziorvosok ingyenesen adnak be mindazoknak, akiket koruk vagy egészségi állapotuk miatt jobban fenyeget a fertőzés kockázata. Az aligazgató azt is elmondta, hogy aki be akarja adatni magának a védőoltást, az a gyógyszertárakban megvásárolhatja azt.

a gyogyszertarakban

A nagyváradi, Bihar megyei patikákban kapható az influenza elleni védőoltás, de egyelőre nincs rá túl nagy kereslet, tudtuk meg Eugenia Hamzától, a Bihar megyei Gyógyszerészkollégium elnökétől. A vakcina ára egyébként nem változott tavaly óta, átlagban 32 lejért kapható, de gyógyszertárról függően 30 és 35 lej közötti áron megvásárolható.

Fried Noémi Lujza