Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A főtéren nyitott évadot a Retromobil Klub

Az előző években megszokott bevásárlóközpont-parkolók és taxiállomások helyett idén végre valóban méltó helyszínen, Nagyvárad városközpontjában, a felújított Szent László (ma Unirii) téren csodálhatták meg az autók szerelmesei a Bihar Megyei Retromobil Klub által szervezett évadnyitó parádé keretében kiállított pazar veterán járműveket.

a foteren 1

A kiállítás „sztárjai” közé tartozott egy 1969-es bristoli gyártású Rolls Royce, egy ’80-as éjfekete Corvette, egy ’70-es Triumph Spitfire, valamint egy régi szériás Skoda Octavia, amelyet 1959–71 között gyártottak.

a foteren 2

Ugyancsak nagy feltűnést keltett az az 1953-ban gyártott Triumph Myflower, amelyet tulajdonosa állítása szerint a hírhedt (1947-ben elhunyt) gengszterfőnök, „Sebhelyesarcú” Al Capone egyik embere vezetett.

a foteren 3

A kiállítás másik emlékezetes darabja az 1956-os szovjet gyártású GAZ Molotov teherautó volt, amelyet tulajdonosa, Kozma Géza nosztalgiából vásárolt meg a hajdani madarászi mezőgazdasági termelői szövetkezettől.

a foteren 4

A váradi eseményen számos veterán autó látható volt még, többek közt régi Mercedesek, 1300-as Daciák, valamint egy 7-es és egy 6-os szériájú, ’80-as évekbeli „cápa” BMW.

A Romániai Retromobil Klub egyébként Nagyváraddal párhuzamosan az ország 25 másik városában is veteránautó-kiállítással nyitott évadot az elmúlt hétvégén.

Sz. G. T.