Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A fogyasztók érdekeit képviselik

A Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal (OPC) állandó ellenőrzésekkel és a lakosság bejelentéseinek orvoslásával naponta foglalkozik. Giani Cătălin Burával, a fogyasztóvédelmi hivatal vezetőjével (képünkön) beszélgettünk tegnap arról, hogy a nyári idényben milyen panaszok érkeznek hozzájuk, illetve hogy milyen tematikus ellenőrzéseket tartanak.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy minden eset egyedi, és más-más kivizsgálási eljárást von maga után. A nyári szezonban szerencsére Bihar megyében nem voltak kiemelkedőbb problémák, ellenben a Fekete-tenger-parti szállodáknál előfordult olyan eset, amikor másoknak adták ki az egyes turisták által lefoglalt szobákat, s mire azok megérkeztek, nem volt hol megszállniuk. Egyébként Biharban heti 40–50 esetet vizsgálnak ki, és mint tegnapi lapszámunkban is megírtuk, elsősorban a romlandó élelmiszerek tárolását, a hotelek, panziók nyújtotta szolgáltatásokat ellenőrzik a fogyasztóvédelmiek.

a fogyasztok 1

Mint megtudtuk, a reklamációk kivizsgálása legkevesebb 30 napot vesz igénybe, és lényeges, hogy a panaszt tevők rendelkezzenek a vásárolt termék vagy szolgáltatás igénybevételekor kapott nyugtával is, ugyanis ezzel igazolható és nyomon követhető, honnan származik és milyen értékű az áru/szolgáltatás.

Az igazgató jó tanácsokat is adott a vásárlóknak. Ezek szerint a nem előre csomagolt hús és tejtermékeket jól vizsgálják át, és ha kellemetlen szaguk vagy tapintásuk van, esetleg elszíneződtek, akkor ne vásárolják meg azokat, hanem jelentsék az üzletvezetőnek a problémát. Egyébként, mint Bura fogalmazott, sokan nem a kereskedőknél reklamálnak először, hanem egyenesen a fogyasztóvédőket tárcsázzák. Pedig a törvény értelmében a hibás termékről először a forgalmazónál kell írásos panaszt benyújtani, majd amennyiben a problémát 30 napon belül nem orvosolják, akkor léphetnek csak közbe a fogyasztóvédők.

Sükösd T. Krisztina