Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„A fiatalok a jövő”

A Bihar Megyei Diáktanács a Hallatjuk a fiatalok hangját (Antrenăm Vocea Tinerilor) elnevezésű programsorozatának harmadik eseményét szervezte meg szombaton, melynek témája a vezetői készségek fejlesztése volt. Az elmúlt hétvégéken Cristi Danileţ – jelenleg kolozsvári bíró, aki hat éve tag a Legfelsőbb Magisztrátusi Tanácsban – beszélt Románia jogrendszeréről átfogóan, valamint Horia Onita, az Országos Diáktanács volt elnöke, jelenleg a Romániai Ifjúsági Tanács alelnöke és a Bukaresti Egyetem jogi karának hallgatója tartott képzést a diákokat érintő jogokról, a tanügyi rendszer felépítéséről és a diákképviselőknek elfoglalt helyéről és felelősségéről az egész rendszerben.

a fiatalok 2

A legfrissebb képzést az elmúlt szombaton, április 22-én szervezte meg a Bihar Megyei Diáktanács a nagyváradi Mihai Eminescu-líceum dísztermében. Az összejövetelen megjelenteket Maghiar Titus, a Bihar Megyei Diáktanács elnöke köszöntötte, elmondva, hogy az egész eseménysorozat célja a diáktanács kontinuitását biztosító diákképviselők kinevelése. Ennek keretébe illeszkedett a mostani előadás is, mely során Vlad Sarca Vezető személyiség címmel arról értekezett, hogy John C. Maxwell elmélete szerint hogyan lehet öt lépésben elsajátítani a kulcsfontosságú vezetői képességeket, majd felajánlotta, hogy a továbbiakban szívesen nyújt személyre szabott segítséget is azoknak, akik ezt maximálisan el akarják sajátítani. Ezt követően a személyiség-felismerésről tartott ismertetőt annak érdekében, hogy amikor társaikat motiválni kell, a diákok ismerjék fel az adott személyiséget és a megfelelő eszközöket használják céljuk elérésének érdekében.

A találkozó végén Kőrösi Kristóf, a diáktanács alelnöke tudatta: a programsorozat folytatódik, legközelebb májusban Mark C. Lukács fog képzést tartani időgazdálkodás, projektmenedzsment, csapatmunka és nyilvános szónoklat témakörökben. Az alelnök hálás köszönetét fejezte ki a megjelent diákoknak, és elmondta, bár tisztában van azzal, hogy nem válhat mindenkiből vezető, a képzéssorozaton elsajátított jogi, vezetői, személyiségi készségek által tudatosan cselekvő, jól informált állampolgárok nevelhetők, és mivel a fiatalok a jövő, a Bihar megyei társadalom jó irányba haladhat a megjelentek által.

(közlemény)