Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A feszültség veszélyei

Mit kell tennünk, ha áramszünet miatt meghibásodott valami?

Az áramszünet már magában is kellemetlen jelenség, de ha az áram megadásakor még valamely érzékeny elektronikai berendezésünk – televízió, számítógép, hűtőszekrény, mosógép stb. – is tönkre megy, az már valóban „kiveri a biztosítékot”. Az áramkimaradást nemcsak a szélsőséges időjárás, vihar okozhatja, hanem a hálózati javítások is. Erről a szolgáltatónak legalább öt nappal előtte értesítenie kell az érintett lakókat. Mivel az áram többnyire szakaszosan, kisebb lökésekkel, néha nagyobb feszültséggel tér vissza, a fogyasztóvédelmieket kérdeztük arról, mit tehet a károsult, kihez fordulhat kártalanításért, és ilyenkor mit kell figyelembe vennie.

a feszultsegingadozas 1a

A Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője, Giani Cătălin Bura részletes választ adott. Mint hangsúlyozta, természeti jelenségek miatti áramkimaradásért csak akkor igényelhet kártérítést a fogyasztó, ha az áram 230 Voltnál (plusz-mínusz 10 százalék még megengedett érték) nagyobb feszültséggel tér vissza. Ugyanez vonatkozik a háromfázisos (380V) áramellátásra is. Ilyenkor okvetlenül a szolgáltatónál kell panaszt tenni írásban (ezt lehetőleg két példányban kell beiktatni, és egy a károsultnál marad), e-mailen vagy telefonon, az illető személyes adataival. Azok kötelesek tíz napon belül kivizsgálni az ügyet, felmérni a kárt, és megállapítani, hogy valóban az áramingadozás okozta-e az elektronikai felszerelés meghibásodását. Mindemellett azt is ki kell vizsgálják, hogy a lakásba megfelelően van-e bevezetve az áram, mert megtörténhet, hogy például egy újonnan épített házba a tulajdonos az anyagi költségek csökkentése miatt nem hivatalosan meghatalmazott villanyszerelővel vezetteti be az áramot. A hálózati csatlakozók is földelésesek kell hogy legyenek, mert egy villámcsapás is kárt tehet az elektronikai berendezésekben. Amennyiben be nem jelentett javítások miatt történik áramkimaradás, a károsult jogosan követelhet kártérítést. A szolgáltató felméri a kár értékét, és vagy megtéríti azt, vagy állja a javítási költségeket.

A fogyasztóvédelmi felügyelőség munkatársainak akkor kell a segítségét kérni, amennyiben a károsult nem tud megállapodni a szolgáltatóval, esetleg utóbbi elzárkózik a kártalanítástól. Ez esetben szükség van a szolgáltatónál nyilvántartásba vett panasz iktatószámára.

a feszultseg 2

„Eddig még nem érkezett hozzánk hasonló panasz” – fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy bizonyára eddig sikerült közös nevezőre jutniuk a károsultaknak a szolgáltatóval. Nem győzte hangsúlyozni, hogy nagyon fontos, hogy a kár bekövetkeztekor azonnal jelentsék az esetet. Az Electrica Rt. diszpécserszolgálatát a 292-es számon lehet értesíteni, személyesen pedig a nagyváradi Ghillányi (ma Dimitrie Cantemir) út 26. szám alatti székhelyükön lehet őket felkeresni, vidéken pedig a területi kirendeltségeknél.

Sükösd T. Krisztina