Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A felnőttek ezüst-, a juniorok aranyérmet szereztek

Véget ért a 2015-ös román női vízilabda-bajnokság. A háromszoros bajnok Nagyváradi Körös SK ezúttal második lett, ám az ifjúsági csapatok versengésében először sikerült elhódítania a bajnoki serleget.

Koros SK felnott es junior csapat

Közös képen a váradi felnőtt és a junior csapat tagjai, balról Orbán Zoltán edző, jobbról Fejér Iván szaktanácsadó

A döntő harmadik, egyben utolsó tornájára a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában került sor a hétvégén. A felnőtteknél a Bukaresti Steaua volt a Körös SK legnagyobb riválisa, Orbán Zoltán edző csapatának háromgólos győzelemre volt szüksége, azért, hogy negyedszer is bajnok legyen. A találkozón a fővárosi gárda, amelyben két váradi (Alexandra Dorog – hét gólt lőtt volt csapatának a döntő szombati meccsén – és Xenia Bonca) nyújtott kimagasló teljesítményt, esélyt se adott a címvédőnek. A Körös SK csak a zárónegyedben játszott bajnokesélyeshez méltóan, ez pedig nem volt elég a címvédéshez. A Steaua először nyert bajnokságot (azért a fővárosiak sikeréről sokat elmond, hogy a vásárhelyiek, már tét nélküli meccsen, elhagyták a medencét, a Steauát segítő pártoskodó bíráskodás ellen tiltakozva!), de a Körös SK ezüstérme sem fogható fel kudarcként, hiszen igencsak megfiatalított csapattal szerepelt a váradi gárda. A fiatalok remekül szerepeltek, hiszen bajnoki címet ünnepelhettek. Az aranyérmes csapat tagjai: Fatima Chirilă (kapus), Laboncz Nikolett, Freundlich Leah, Antonia Vidican, Oana Vidican, Sucigan Brigitta, Caba Tulceanu Vanesa, Mălina Voivod, Vivien Bonca, Nagy Debora. A felnőtt csapat további tagjai: Ioana Prodan – Tóth Johanna, Adriana Turla és Nicoleta Cimpoca.