Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A EB-n is helytálltak a váradiak

Remek teljesítményt nyújtottak a nagyváradi sportolók a Hagyományos Karate Európa-bajnokságon. A lengyelországi Krakkóban megtartott kontinenstornán az UAMT-Agora Egyetem SK (edzők Raul Tudorica, Bernáth Csaba és Melania Câmpan) és a Fudoshin SK (edzők Mihai és Adriana Turla képviselték) a váradi színeket.

Az UAMT-Agora SK tagjai Bernáth Csaba és Raul Tudorică edzőkkel

Az UAMT-Agora SK tagjai Bernáth Csaba és Raul Tudorică edzőkkel

A Tauron Arénában megtartott és 1500 karatékát felvonultatott seregszemlén az UAMT-Agora SK öt tagja lépett tatamira, hat éremmel zárva a küzdelmet. A megszerzett érmek több mint fele, négy arany borítású volt, míg a két fennmaradó helyezés a dobogó harmadik fokára szólt.

A gyermekek között Darius Luca két arany-(egyéni és csapat jiyu-ippon kumite) és egy bronzéremmel (egyéni kata) zárt, a kadétok között induló Andrei Tăuşan (kogo kumite) és a felnőttek mezőnyében rajthoz álló Raul Mircea Tudorică (csapatkata) ugyancsak a dobogó legfelső fokára állt fel. Utóbbi negyedikként zárt az egyéni küzdelemben. Tăuşan még egy bronzéremmel toldotta meg szereplését egyéni katában.

Karácson Darius hajszállal lemaradva a dobogó legalsó fokáról negyedik lett katában, majd enbuban is Briana Masgras-Denut oldalán. Kálmán Szabolcs közel volt, hogy bekerüljön a juniorok kata küzdelmének döntőjébe.

A Fudoshin SK-t Bianca Gheban és Laurentiu Avram képviselték. Utóbbi aranyérmes lett a kogo kumite csapatküzdelmében a román válogatott tagjaként, egyéniben pedig másoikként zárt, s hogy teljes legyen az éremgyűjtemény, egyéni fukugóban a harmadik helyet szerzte meg a kadétok között induló tehetséges sportoló.

Laurentiu Avram és edzője Mihai Turla

Laurentiu Avram és edzője Mihai Turla

„Remek eredményeket értünk el, dicséret illet minden sportolónkat. Kemény időszakon vagyunk túl, de a lelkiismeretes és fáradtságot nem ismerő munka meghozta gyümölcsét. Örülnünk kell a sikereknek” – értékelte a szereplést az UAMT-Agora SK egyik kontinensbajnoka, Raul Mircea Tudorică.