Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Duna Kupán pólóznak

Ma utazik Szlovákiába a román férfi vízilabda-válogatott, amely hétfő óta a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában készült. A Pozsonyban sorra kerülő Duna Kupán a házigazda szlovák csapat mellett Ausztrália, Németország és Hollandia lesz még a román együttes ellenfele.

Vlad Hagiu szövetségi kapitány 18 fős bővített kerettel készült a tornára, amely az első felmérőt jelenti a július 19-én kezdődő vízilabda világbajnokság előtt.

A duna Kupan (sfarle alex

A Körös SK két tehetséges vízilabdázója is a felnőtt válogatottal készül

A váradi vízilabda igencsak jól képviselt a válogatottban, hiszen a bajnokcsapat, VSK-Digi alapemberei mellett az újoncnak számító Dorin Creţu kapust, valamint a Körös SK két utánpótlás-válogatott tagját, Cătălin Alexát és Alexandru Sfârlét is meghívta a keretbe a kapitány. A további játékosok: Andrei Buşilă, Alexandru Ghiban, Nicolae Diaconu, Mihnea Chioveanu, Alexandru Matei, Andrei Creţu, Alex Popoviciu, Dragoş Stoenescu, Dimitri Goanţă, Petru Ianc, Daniel Teohari, Mihai Drăguşin, Pavel Popesc, Ramiro Georgescu, Tiberiu Negrean.

A Szlovákia torna után a román válogatott visszatér Nagyváradra, ahol július 5–7. között egy újabb felkészülési tornán vesz részt, majd a horvát válogatottal tart közös edzéseket a Barcelónában, július 19-e és augusztus 4-e között sorra kerülő vb előtt. A vb-n az olasz, a német és a kazah válogatott lesz a románok ellenfele.

Boros Péter