Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A döntőig jutottak

Teljesítette az előzetes célkitűzést, így döntőt játszott a Román Kupában a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabda-csapata, amely a fináléban 7–1-es vereséget szenvedett a címvédő Steauától.

A döntőig eljutott a megfiatalított váradi együttes

A döntőig eljutott a megfiatalított váradi együttes

 

Dorin Costrăs edző megfiatalított együttese magabiztos győzelemmel kezdte a bukaresti tornát (19–4 a Kolozsvári Poli ellen), majd az elődöntőben a Dinamót is legyőzte (6–3), ám a fináléban már nem sikerült jó játékkal előrukkolnia. A váradiak egyetlen gólt lőttek Szabó Roland révén (kilenc emberelőnyös helyzetükből egyet sem tudtak gólra váltani), s bár Pijetlovics kapus több bravúrt is bemutatott, egyedül nem tudta útját állni a fővárosi hengernek, amely hatgólos Steaua sikert eredményezett.

A VSK-Digi összeállítása, zárójelben a tornán szerzett gólok száma: Gojko Pijetlovics, Raul Gavriş – Váncsik Levente (3), Cristian Dobre, Max Costa (3), Szabó István (1), Szabó Roland (6), Kováts Viktor (2), Gergelyfi Róbert (2). Ramiro Georgescu (3), Jesse Koopman (2), Bogdan Remeş (2), Nichita Ilisie (1), Czenk Ferenc (1). Edző: Dorin Costrăş, segítője: Ciprian Câmpianu. A tornán nem játszhatott a spanyol légiós, Marc Roca, aki a brassóiak elleni bajnoki találkozón orrcsonttörést szenvedett.

A szintén váradi Körös SK nyolcadik helyen zárta a tornát, három vereséget szenvedve. A Steaua elleni fiaskót követően két szoros csatát játszott Hasas Marcel együttese, az Aradi Amefától 12–11-re, míg a Kolozsvári Politól 9–7-re kapott ki az 5–8. helyekért vívott küzdelemben.

Román Kupa-eredmények, a nyolcaddöntőben: Brassói Sportul Corona–Aradi Amefa 23–5, Nagyváradi VSK-Digi–Kolozsvári Poli 19–4, Bukaresti Steaua–Nagyváradi Körös SK 27–1, Bukaresti Dinamo–Bukaresti Rapid 9–5, az elődöntőben: Steaua–Sportul Corona 7–5, VSK-Digi–Dinamo 6–3, a döntőben: Steaua–VSK-Digi 7–1.

 

Világliga meccs

Legközelebb a román válogatott tagjait láthatják a váradi sportkedvelők. Az ellenfél az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb csapat lesz a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában. A február 13-án sorra kerülő találkozót a Világliga selejtezőjében rendezik, s várhatóan két VSK-Digi játékos néz majd szembe egymással: Gojko Pijetlovics, a váradi gárda hálóőre ezúttal a vendégek kapuját óvja majd a góltól, míg Vancsik Levente Dejan Sztanojevics szövetségi kapitány együttesében kap helyet.