Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A döntőben bizonyíthatnak a Bihar FC tehetségei

A Nagyváradi Bihar FC U9-es korosztályú együttese már ott van a legjobb nyolc között az országos bajnokságban, s december 16–18. között Focşaniban küzdhet majd a minél jobb helyezés eléréséért. A Román Labdarúgó-szövetség (RLSZ) tegnap döntött a finálé helyszínéről, s bár a váradiak is pályáztak a rendezésre, végül a moldovai helyszín mellett döntött a bizottság. A Bihar FC (edző Gheorghe Silaghi) ellenfelei a Gheorghe Hagi Akadémia, a Târgoviştei Kinder és a Nagyszebeni Interstar lesz. A másik csoportban a házigazda Focşani-i VSK mellett a Suceavai Sportiskola, a Kolozsvári Luceafărul és a Karánsebesi Sportiskola kapott helyet. A két csoport győztese küzdhet meg a bajnoki címért, míg a bronzcsatában a második helyezettek lesznek érdekeltek. A váradi együttes költségeit a sportolók szülei vállalták magukra, mert a klub semmiféle anyagi támogatást nem tudott adni a gyermekcsapatnak.

A döntőben bizonyíthat a Bihar FC utánpótlás együttese

A döntőben bizonyíthat a Bihar FC utánpótlás együttese

 

Kiestek a margittaiak

A Margittai Viitorul U8-as korosztályú focicsapata kiesett a Gheorghe Ene torna selejtezőjében. A Szatmárnémetiben megtartott selejtezőn három vereséget szenvedtek a bihariak (4–1 a házigazda Primavera ellen – a Román Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján fordítva jelent meg az eredmény, s még tegnap, a torna végén is margittai győzelem szerepelt –, 4–0 a nagybányai Mara FC ellen, a tegnapi zárómeccsen pedig 5–2-re maradtak alul a Zilahi Academic csapatával szemben, bár a szünetben még 2–1 volt javukra). A margittaiakat 5–2 arányban legyőző zilahi együttes veretlenül zárt az élen, megszerezve a döntőben való szereplés jogát. Lucian Maghiar és Lucian Rulea edzők csapata emelt fővel zárta a tornát, hiszen a keret több tagjai is egy évvel fiatalabb volt az ellenfeleknél.

Pont nélkül, mégis emelt fővel zártak a margittaiak

Pont nélkül, mégis emelt fővel zártak a margittaiak

A torna végeredménye: 1. Zilah (9 pont), 2. Szatmárnémeti (6), 3. Nagybánya (3), 4. Margitta (0).