Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A döntetlen már továbbjutást ér a kosárlabdacsapatnak

Holnap este Bukarestben lép pályára a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata. Az ellenfél a Steaua lesz a Román Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Kemény csata vár a kosárlabdacsapat tagjaira

Kemény csata vár a kosárlabdacsapat tagjaira

A hétfőn este, Váradon lejátszott első meccset a VSK-ESK nyerte meg 77–76-ra, a kupaküzdelem szabálya szerint a párharcot az a csapat nyeri, amelyik a két találkozót követően jobban áll. Ezek szerint, amennyiben döntetlent ért el (a bajnoksággal ellentétben, a kupában lehetséges az iksz is, mint végeredmény), vagy megnyeri a találkozót, akkor a váradi gárda bejut a négyes döntőbe. Amennyiben a Steaua egy ponttal nyert bármilyen arányban, akkor hosszabbítás következik, két vagy annál többpontos fővárosi siker esetén utóbbi gárda jut tovább.

„Semmi sem dőlt el az első meccsen. Szoros küzdelemre számítok, amelyen bármi előfordulhat” – véli Cristian Achim a VSK szakvezetője. A fővárosi gárda edzője, Hristu Şapera, ugyancsak azt mondta „mindkét csapat egyforma eséllyel vág neki a visszavágónak”.

A VSK csapata újoncot avathat a holnapi meccsen (20 óra, Digi Sport), miután a klub leigazolta Cătălin Petrişort. Az irányítóként bevethető 23 éves játékos Craiován kezdte az idényt, ám a bajnokság első felében Temesváron szerepelt kölcsönjátékosként. A kosárlabdázó érkezésével olyan, egyelőre még hivatalos megerősítést nem nyert hírek kaptak szárnyra, miszerint a VSK második számú irányítója, Daniel Popescu elhagyja Váradot. A válogatott játékost három élvonalbeli gárda, a Târgu Jiui Energia, a Marosvásárhelyi KK és a Bukaresti Steaua is csábítja.

Petrişor Váradon folytatja

Petrişor Váradon folytatja

Bajnoki meccset is

A Román Kupatalálkozót követően hétfőn bajnoki meccsen lép pályára a váradi gárda, amelynek ellenfele a Târgu Jiui Energia lesz idegenben. A hétvégén már a váradi sportcsarnokban találkozik egymással a két gárda. Az Energia holnap játssza a Román Kupa negyeddöntőjének első meccsét a Bukaresti Dinamóval (17.15, Digi Sport 1), a visszavágót február közepén rendezik, mivel a Gorj megyei együttes addig a bajnokik mellett Eurocup mérkőzéseket játszik. Az Energia szerda este bravúros győzelemmel debütált az Eurocup Top32-es mezőnyében, 22 pontos hátrányból fordítva a francia le Havre elleni találkozón, amelyet végül 10 ponttal (86–76) nyert meg.

A Román Kupa odavágójának első meccsén: Piteşti-i BCMU–Kolozsvári UBT 62–60, a visszavágót vasárnap 17.15 órától játsszák (Digi Sport), ugyanaznap 20 órától, a Marosvásárhelyi KK–Craiovai SCMU párharc első felvonására kerül sor (Digi Sport), utóbbi visszavágóját január 14-én rendezik.