Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Dinamo ellen játszanak a vízilabdázók

A hét végén megtartott zárófordulót követően kialakult a román férfi vízilabda Szuperliga rájátszásnak mezőnye. A Nagyváradi VSK-Digi a Bukaresti Dinamo ellen játszik majd a döntőbe kerülésért.

A döntőbe kerülésért játszik a férfi vízilabdacsapat  (Fotó: Boros Péter)

A döntőbe kerülésért játszik a férfi vízilabdacsapat
(Fotó: Boros Péter)

Az elmúlt tíz évben kilencszer bajnoki címet szerző váradi gárda hazai medencében zárta az alapszakaszt. Mint arról hétfői lapszámunkban már beszámoltunk, Kádár Kálmán együttese előbb egy góllal legyőzte a címvédőt (9–8), majd ugyanilyen különbséggel (6–7) maradt alul, igaz, utóbbi meccsnek már nem volt tétje. A vereség ellenére jónak mondható a váradiak teljesítménye, ugyanis a második találkozón több fiatal tehetség is játéklehetőséget kapott (Kováts Viktor, Bogdan Remes és Cristian Dobre), és ezúttal a szerb világklasszis kapus, Gojko Pijetlovics is pihenőt kapott. Mellette több alapember (Negrean és Andrei Cretu, eltiltás miatt) sem játszott a váradiaknál, így érhető, miért nem sikerült másodszor is legyőzni a katonacsapatot.

Az alapszakaszban háromszor a fővárosiak nyerték a VSK-Digi elleni csatát, és szinte biztos, hogy a két együttes ismét döntőt játszik. „A fináléban már más tétje lesz minden meccsnek. Igaz, hogy a bajnokságban háromszor is kikaptunk tőlük, de a Bajnokok Ligája-selejtezőben mi nyertünk, és annak a meccsnek jóval komolyabb tétje volt” – ismerte el Kádár Kálmán edző.

A Dinamo elleni elődöntő első két találkozóját a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában rendezik meg a hétvégén. A mérőzéseket a Digi Sport csatorna is közvetíti majd. A másik ágon a Steaua a Brassói Sportul Corona együttesével mérkőzik meg. Mindkét párharc három nyert mérkőzésig tart.