Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Dés András Trió Nagyváradon

Dés András 2005-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz tanszékén. Számos népszerű magyar jazz együttes tagjaként koncertezett Európa és a világ híres színpadain, amilyen a Carnegie Hall, az amszterdami Concertgebouw, a damaszkuszi operaház, a jeruzsálemi színház vagy a Shanghai World Expo. Az utóbbi években Dés kifejlesztette saját ütős hangszeregyüttesét. Jobb kezével dobol, bal kezével különböző ütősökön játszik. Néhány kézi ütős hangszeren is játszik, amilyen a magyar kanna, néhány kézi dob a világ minden tájáról, és néhány latin-amerikai hagyományból származó hangszer.

des szombat

Nagyváradon saját triójával lép fel, amelynek tagjai Fenyvesi Márton (gitár) és Tóth István (gitár). Új albumuk, a Gardening hangjait fogják megszólaltatni, amely a négy antik elem témakörére épül föl. Helyszín a Posticum (Nagyatádi Szabó István/Teiului utca 26. szám), időpontja április 29., szombat, 19 óra. A belépő 15 lej.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának keretében valósul meg.