Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A demokrácia listája

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Bihar megyei elnöke, Ioan Mang bejelentette, hogy kik azok a politikusok, akik képviselő- és szenátorjelöltekként indulnak a december 11-i parlamenti választásokon.

A végleges listát, amely több elbírálási fázison ment át, múlt pénteken fogadta el a párt vűVégrehajtó Bizottsága. A 12 képviselői és hat szenátori helyre 27-en jelentkeztek, ezért egy külön bizottság vette számba mindegyikük alkalmasságát. Mang demokratikus jelöltlistának nevezte a végeredményt, amelynek kialakításában részt vettek a helyi szervezeti elnökök is.

 Ioan Mang

Ioan Mang

A megszerzett pontok függvényében képviselőjelöltként Gheorghe Dănuţ, Bogdan Marina Adelina, Costea, Ioan Sorin Roman, Dumitru Gherman és Bogdan Chirilă indul, Florian Bodog, Vasile Felix Cosma, Dorel Marcel Dume, Sorin Leontin Cipru, Stela Babău és Marcel Călin a szenátori helyekért száll harcba.

Ioan Mang kiemelte, hogy ő azért nem indul, mert a Bihar Megyei Tanács alelnöke akar maradni, illetve, hogy a jelöltek a fiatal generációt képviseljék, hiszen csupán ketten töltötték be az ötvenedik életévüket, öten 35 év, hatan pedig 39 év alattiak. A megyei elnök szerint a választások végén legalább egy szenátor és három képviselő kerül majd ki a jelöltlistájukról.

Szamos Mariann