Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A cserkészélettel ismerkedtek a diákok

Az iskola másként program keretében több nagyváradi magyar gimnázium diákját is vendégül látták a 88-as számú Szent László cserkészcsapat, valamint a 94-es számú I. Rákóczi György cserkészcsapat tagjai a váradvelencei kultúrotthonban. Az interaktív foglalkozásokon a diákok cserkészjátékokat játszottak, íjászkodtak, gyertyát öntöttek, de lehetőségük nyílt gólyalábazásra, asztaliteniszezésre és egyéb tevékenységekre is.

a cserkeszelettel 2

A játék és a sportolás mellett egy tematikus kiállítást is megtekinthettek a középiskolás fiatalok, amely a cserkészélet különböző vetületeivel foglalkozott. Helyt kaptak benne régi cserkészrelikviák, jelvények, zászlók, nyakkendők és egyenruhák, valamint íjak, rovásírással vésett botok, és különböző cserkésztudományokat bemutató plakátok is.

A hétfői programban a Szacsvay imre Általános Iskola ötödik osztályos tanulói vettek részt Molnár Tünde tanárnő vezetésével, míg kedden a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum kilencedikesei ismerkedhettek meg a cserkészélettel, Rázmán Enikő tanárnő vezetésével.

Sz. G. T.