Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A Con Spirito koncertezett Várad-Rogériuszon

A Nagyvárad-rogériuszi református templomban jelentős számú érdeklődő hallgatta meg szombaton a Kolozsvárról érkezett Con Spirito kórust, akiket a 2002 óta Kolozsváron élő egyesült államokbeli Ken Tucker vezényelt.

Kerekes József igei köszöntője az 1. Kor. 3,11-ből hangzott magyar és román nyelven, tekintettel a nagy számban megjelent nagyváradi roma ajkú baptista közösségre. Ezután Cseke Attila parlamenti képviselő köszöntötte a hallgatóságot Kodály-idézetekkel, szintén két nyelven.

Fotók: Vilidár Andrea

Fotók: Vilidár Andrea

Ken Tucker és kórusa magas szintű zenei tudásról tett bizonyságot, a zene értelmét az Úr iránti alázatban és szolgálatban jelölve meg. Minden darabot a rogériuszi orgona kísért. A zenei estet nagy tapssal jutalmazta a hallgatóság. Kerekes József lelkipásztor gratulált az előadóknak, és a reformáció közelgő 500. évfordulója alkalmából jövő év októberének valamelyik vasárnapjára meghívta Ken Tucker karnagyot és a kórust. A lelkipásztor igazi gyógyszernek nevezte az elhangzottakat, amire Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművész, Bartók Béla szellemi helytartója temetése napján szükség is volt.

Az esemény a Miatyánk elmondásával és áldással zárult.