Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A bűnüldözés fejlődése a közbiztonság erősödését jelenti

Péntek délben a nagyváradi Ramada Szállodában került sor annak a háromnapos tanfolyamnak a zárására, mely augusztus 19-én kezdődött a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében, és melyen negyvennégy, az ország egész területéről érkezett nyomozó és fantomképkészítő vett részt. A tanfolyam előadói között egy nemzetközileg elismert szaktekintély is jelen volt, Louis Gibson, aki az Amerikai Egyesült Államokbeli Houston városnak a rendőrségén dolgozik. A texasi nyomozóhölgy nem csupán a kézzel megrajzolt fantomképek elismert szakértője, hanem a különféle modern, számítógépes rajzolóprogramok mestere is egyben.

a bunuldozes 1

Louis Gibson, Claudiu Pop és Liviu Popa

A tanfolyam záró eseményén megjelent Liviu Popa, Bihar megye rendőr-főkapitánya és Claudiu Pop megyei kormánybiztos is. A találkozó igen közvetlen hangulatban telt el, a rendőrségi rajzolók közül többen kedveskedtek azzal egymásnak, sőt a sajtósoknak is, hogy egy-egy gyors portrét rajzoltak róluk. Gibson is szívesen állt a kérdezősködő újságírók rendelkezésére, és érdekes dolgokat magyarázott például arról, hogyan lehet egy személyleírás, vagy egy homályos biztonsági kamera felvétele alapján a nyomozást segítő fantomképet rajzolni.

a bunuldozes 2

Fantomkép-rajzolók és detektívek is részt vettek a tanfolyamon

Claudiu Pop köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, örül annak, hogy a megyében került sor erre a tanfolyamra, és büszke arra is, hogy a Bihar megyei rendőrség az egyik legjobb, leghatékonyabb az egész országban. Ezt követően Liviu Popa főkapitány kapott szót, aki elmondta, a rendőrségnek lépést kell tartania a bűnözők egyre korszerűbb módszereivel, ugyanis enélkül lehetetlen lenne elkapni a törvénysértőket. A tervek szerint folytatni fogják a rendőrség munkatársainak magas fokú továbbképzését, és remélhetően sikerül a jövőben is több nemzetközi szaktekintélyt meghívni Váradra, hogy osszák meg tapasztalataikat, tudásukat az itteni detektívekkel.

 Szőke Mária