Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A bronzéremmel vigasztalódhat a VSK

Idegenben kezdi a bronzcsatát a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata, amely ma 18 órától Nagyszebenben lép pályára.

Idegenben kezd a váradi kosárlabdacsapat

Idegenben kezd a váradi kosárlabdacsapat

 

Az elődöntőben a címvédő váradi együttes nagy csatában kapott ki 3–2-re a Kolozsvári UBT gárdájától, míg a szebeniek 3–1-re maradtak alul a Bukaresti Steauával szemben, így pár nappal többet pihenhettek a kisdöntő előtt. A bajnokságban megoszlottak a győzelmek, így a párharc igencsak kiegyensúlyozottnak tűnik.

 

Két győzelem kell

A bronzmérkőzés második találkozójára hétfőn 19 órától kerül sor az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Belépőket a már megszokott módon, az eventbook.ro honlapon válthatnak a sportkedvelők, illetve a meccs kezdete előtt a sportcsarnok jegypénztárainál is hozzá lehet majd jutni az interneten el nem adott jegyekhez. Ha szükséges lesz, akkor ismét Szebenben lépnek pályára a csapatok a két győzelemig tartó párharcban. Utóbbi mérkőzésre jövő hét szerdán kerül sor.

A bajnoki döntő első találkozóját pénteken este tartják Kolozsváron. A második találkozóra vasárnap este kerül sor, a három győzelemig tartó párharc pedig Bukarestben folytatódik jövő hét közepén. Minden mérkőzést a Digi Sport csatornáin követhetnek majd figyelemmel a kosárlabda-kedvelők.

A szurkolók bátorították a kedvenceket a kisdöntő előtt

A szurkolók bátorították a kedvenceket a kisdöntő előtt

A szurkolókkal találkoztak

Kedden késő délután egy váradi étteremben tartott közönségtalálkozót a váradi férfi kosárlabdacsapat, amelyen a két edző, Cristian Achim és Milan Mitrovics mellett három játékos, Andrei Mandache, Martin Zeno és Sean Barnette beszélgetett a jelenlévőkkel.

A találkozón szóba került a csapat idei szereplése, a Bajnokok Ligájában nyújtott remek teljesítmény, az Európa Kupa negyeddöntő, valamint a honi bajnokság. Bár a szurkolók egy része csalódott volt, hogy kedvenceik idén nem játszanak bajnoki döntőt, azt mindannyian elismerték: a 2016–2017-es idény mérföldkőnek számít a csapat életében.

„Büszke vagyok a játékosokra, hiszen embertpróbáló idény van mögöttünk, hiszen eddig már 63 tétmérkőzést játszottunk, s legkevesebb két újabb csatát meg kell még vívnunk. Mindent összevetve eredményesnek ítélem a szezont” – osztotta meg gondolatait a szukolókkal Cristian Achim, a VSK vezetőedzője. A játékosok megköszönték a drukkerek odaadását, a hazai pályás meccseken való szurkolást, valamint azt is, hogy a Kolozsvár elleni párharc ötödik meccsén közel 250-en kísérték el a csapatot a sorsdöntő összecsapásra.