Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A bölcsesség legjobb forrása az ige

Két okból is rendkívülinek bizonyult a vasárnap délelőtti istentisztelet a Nagyvárad Olaszi református templomban. Egyrészt a gyülekezet először élvezhette a budapesti Globomax vállalat munkatársai által múlt hét csütörtökön beszerelt új hangosítást, melyet a presbitérium a néhai Dobos Ilona által tett felajánlásból finanszírozott, s amely vezeték nélküli mikrofonok és elegáns fehér hangszórók révén lehetővé teszi, hogy a lelkész hangja egyaránt jól hallatszódjon a templom minden szegletében. Másrészt pedig a szertartás színvonalát hangulatos műsorral növelték a Hegyközszentmiklóson szervezett múlt heti zenetáboron részt vevő nagyváradi fiatalok.

a bolcsesseg 1 a bolcsesseg 2

Papp Annamária segédlelkész Jób könyvének 28-ik fejezete alapján hirdetett igét, hangsúlyozván: a felhalmozott tudás nem elég ahhoz, hogy az ember jól és boldogan éljen; bölcsességre is szükség van ahhoz, hogy elfogadja Isten akaratát. A bölcsesség megszerzésének legjobb forrása pedig maga az ige. Az istentiszteletet követően az idén ötödik alkalommal megszervezett Hegyközszentmiklósi ifjúsági zenetábor kilenc nagyváradi résztvevője mutatta be, hogy mit tanult az elmúlt héten. A gyülekezet felemelő hangulatú csoportos és szólóénekeket hallgathatott meg és bemutatkoztak az olaszi ifjúsági csoport kezdő gitárosai is.

Sz. G. T.