Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A BL-re készülve, átalakul a pólócsapat

Három érkező után, négy távozót jegyezhet fel a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabdacsapata, amely az új idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.

Előbbiek táborához tartozik a szerb Dusan Markovics, aki a Radnicski Kragujeváctól érkezik, illetve Mihnea Ghoerghea és Mihnea Chioveanu, akik az elmultidényben a Bukaresti Steauát erősítették. A kilencszeres bajnokcsapatból távozott Milos Korolija és Bogdan Câmpianu, utóbbi a fővárosi Sportul Studenţesc Corona együttesében folytatja majd pályafutását. Két fiatal vízilabdázó Cătălin Alexa és Freundlich Ádám ideiglenesen abba hagyja a sportot. Kádár Kálmán, a váradi csapat alappillére, szintén szögre akasztja sapkáját, hiszen a továbbiakban az együttes szakmai irányítását veszi át.

Az Európai Úszószövetség változásokat eszközölt a legrangosabb kupa, a Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszerében, így a VSK-Digi is ott lesz majd a csoportkörben.

Alexa és Freundlich abbahagyja pályafutását, remélhetően csak ideiglenesen

Alexa és Freundlich abbahagyja pályafutását, remélhetően csak ideiglenesen

 

Váradiak a válogatottban

Több váradi vízilabdázó számára sem pihenéssel telt a nyár első fele. A román férfi válogatott Spanyolországban vett részt egy felkészülési tornán. A Portugaletében megtartott tornát nyeretlenül zárta Dejan Sztanojevics edző csapata, amely kikapott a spanyoloktól (10–9) és az oroszoktól is (12–9), míg a németekkel döntetlent játszott (9–9). Az idei belgrádi Európa-bajnokságra készülő 15 fős keretben hat váradi játékos kapott helyet, Tiberiu Negrean, Mihnea Chioveanu, Mihnea Gheorghe, Ramiro Georgescu, Andrei Creţu és Alex Popoviciu.