Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A BL-csoportkör a cél a VSK-Digi pólócsapatának

Sajtótájékoztatón mutatták be tegnap a Nagyváradi VSK-Digi férfi vízilabda-csapatát, amely a hétvégén Máltán kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A váradi vízilabdacsapat nemzetközi vizeken kezdi az új idényt

A váradi vízilabdacsapat nemzetközi vizeken kezdi az új idényt

A kispadon a volt csapatkapitány, Kádár Kálmán foglal majd helyet, segítője Ciprian Câmpianu lesz, aki tavaly bajnoki címre vezette az együttest, azt követően, hogy elődjével, Dorin Costrăşsal szerződést bontott a klub.

A kilencszeres román bajnokcsapat ellenfele az olasz SM Verona, a montenegrói VK Budva és a házigazda Valetta lesz a pénteken kezdődő és vasárnap záruló tornán.

A montenegrói Herceg Noviban és a grúz fővárosban, Tbilisziben szintén lesz selejtező, előbbiben a Jadran (montenegrói), a Mladost (horvát), a Volgográd (orosz) és a Montpellier (francia), utóbbiban a Lokomotiv (grúz), az OSC (magyar), a Hannover (német) és a Marseille (francia) érdekelt. A csoportok első három helyezettje jut tovább a második körbe, amelynek mérkőzéseit szeptember 18–20. között játsszák, 16 csapat részvételével. Az első körből továbbjutó kilenc gárdához csatlakozik a horvát Rijeka, a német Duisburg, a görög Vuliagmeni, a magyar Szolnok, a szerb Kragujevác, a spanyol Szabadell és az olasz Brescia.

A négy négyes csoportból az első és a második helyezett jut a főtáblára, amelyen már nyolc gárda automatikusan ott lesz. Utóbbiak a horvát Jug Dubrovnik, a német Spandau, a görög Olympiakosz, a magyar Eger, a szerb Partizan, a spanyol Barceloneta, a török Galatasaray és a címvédő olasz Pro Recco.

Tavaly a BL kapujában bukott el a váradi pólócsapat, amelyet a szerb Radnicski Kragujevac győzött le, igaz, az akkori selejtezőrendszer a mostaninál sokkal igazságtalanabb volt. Idén ugyancsak a csoportkörbe kerülés a váradi csapat célja, amely két román válogatottal (Mihnea Chioveanu és Mihnea Gheorghe), valamint egy szerb védővel (Dusan Markovics) erősített, de a helyi tehetségeknek is bizonyítási lehetőséget ad majd Kádár Kálmán vezetőedző.

A pólócsapat vezetői eközben a marketing terén sem tétlenkedtek, a csapatnak hivatalos facebook oldala van (CSM Digi Oradea – Waterpolo), emellett egy szurkolói oldalt is elindítottak (CSM Digi Oradea – Polo masculin Fan Club).