Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A bizonyítékok az egyház mellett szólnak

Már a per indításakor elmondta, hogy felesleges a pénzt költenie a megyei tanácsnak a pereskedésre, a római katolikus egyház bizonyítékai ugyanis „bombabiztosak”, mondta Szabó Ödön parlamenti képviselő, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, akit a pénzügyi palota perének folytatásáról kérdeztünk pénteken.

A Román Állami Levéltárból származó iratok igazolják, hogy az állam annak idején bérleti díjat fizetett az egyháznak, és az egyház meg is nyerte a pert, melyet a restitúciós bizottság döntése ellen indított a megyei önkormányzat. Ha van igazságszolgáltatás Romániában, akkor az egyház megnyeri az újabb pert, fogalmazott Szabó Ödön.

Újságírói kérdésre azt is elmondta: a RMDSZ-frakció tagjai megvizsgálják, milyen törvényes eszközökkel akadályozhatják meg a Szent László (ma Unirii tér) legújabb felújítási tervének gyakorlatba ültetését, ugyanis  arról közvita sem volt, és annak elfogadásáról tanácsi határozat sem született. (fried)

Kozlemeny - Szabo Odon