Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A bihari turizmus fejlesztése

A Bihar megyében működő turisztikai és utazási irodák képviselőivel tárgyalt tegnap Pásztor Sándor, a megyei tanács elnöke, aki mellett a fejlesztések fontosságáról és mibenlétéről beszélt Gheorghe Pasc, a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér parancsnoka, valamint dr. Bántó Norbert, a Bihar Megyei Turisztikai Desztinációs Ügynökség munkatársa.

a bihari turizmus

Miután Gheorghe Pasc ismertette a meghívottakkal a váradi légikikötő fejlesztési stratégiáját és az utóbbi időszakban eszközölt beruházásokat, Bántó Norbert beszélt Bihar megye turisztikai potenciáljáról, a külföldi vendégek ide csábításának fontosságáról. A témához a vállalkozások képviselői is hozzászóltak, ugyanakkor konszenzus alakult ki arról, hogy az érintett faktorok közösen vegyenek részt a turisztikai vásárokon és népszerűsítsék a megyét, illetve ennek lehetőségeit. Ugyancsak megegyeztek a jelenlévők abban, hogy egységes népszerűsítő kiadványokat juttatnak el a bihari turizmus iránt érdeklődőknek.

A találkozó végkövetkeztetését Pásztor Sándor tanácselnök vonta le: folytatni kell a turisztikai célpontok feltérképezését a helyi turisztikai cégek részvételével, mert a szakirányú vállalkozások a legmegfelelőbbek arra, hogy felmérjék a lehetőségeket és az igényeket, hiszen közvetlenül a vendégekkel, az érdeklődőkkel tartják a kapcsolatot, de elláthatnak egy közvetítői szerepet is a megyei önkormányzat és a turisták között.