Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A békéltetés szolgálata

A Nagyvárad-Olaszi református templomban kezdődött vasárnap a január 15–22. között zajló Egyetemes Imahét. Az ünnepi eseményen meghívott vendégként Kuti József kecskeméti lelkipásztor hirdetett igét, az imahét német szervezői által kijelölt bibliai rész (2 Kor 5., 14–20) alapján, melynek kulcsszavai a békesség és a békéltetés szolgálata voltak. Mi lehetne szebb és aktuálisabb téma a mai világban? – tette fel a kérdést a lelkipásztor.

a bekeltetes 1

„Békére minden ember vágyik. De ennek eléréséhez nem elég a jó szándék és a bölcsesség, valódi békességre csak a krisztusi szeretet juttathat el bennünket. Ez kell ahhoz, hogy béke legyen ember és ember, felekezet és felekezet, nép és nép között” – fogalmazott, utalva a kapcsolódó bibliai passzusra: „Mert a Krisztus szeretete szorongat minket”.

a bekeltetes 2

A prédikációt követően házigazdaként Veres Kovács Attila köszöntötte az egybegyűlt híveket és lelkipásztorokat, majd Kuti József mutatta be az  azt a példás szolgálatot, amellyel Kecskeméten igyekeznek egy gyülekezetté szervezni a város református közösségét. Az ünnepségen a gyülekezet felnőtt énekkara mellett közreműködött a gyermekkórus is Kiss Huba kántor, Szakács Zoltán iskolalelkész és Tamás-Péter Tibor pedagógus kíséretében, valamint lírai műsorral Mező Gábor szavalóművész és Meleg Vilmos színművész-presbiter.

Sz. G. T.