Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A beígért mihályfalvi aszfaltozásokról

Az érmihályfalvi Bethlen Gábor, a Mester, de egyébként több tucat utcán évek óta kráterszerű gödrök éktelenkednek a járművezetők nem kis bosszúságára. Közülük több is a városközponthoz kapcsolódik, amelyeket évtizedek óta képtelen leaszfaltoztatni a helyi önkormányzat. Sem önerőből, sem állami támogatásból nem futotta eddig a közművesítésre.

A Bethlen Gábor utca főtéri szakasza

A Bethlen Gábor utca főtéri szakasza

A Mester utca amúgy a város egyik legforgalmasabb utcája, hisz itt található a Bartók Béla művelődési ház is, amelynek keretében megyeszerte elismert kulturális élet zajlik.

Nagy esőzések idején az autósok messzire elkerülik a Bethlen Gáborral együtt, ugyanis ha a gödrök megtelnek vízzel, a személyautók tulajdonosai se perc alatt vihetik javíttatni járműveiket. Utóbbin két hónapja várják az ott lakók a beharangozott aszfaltozást, de egyelőre az azt megelőző alapozási munkálatoknál tart a kivitelező cég, máris mintegy két hónapot csúszva az ütemtervvel.

A Bethlen Gábor utca egy része még telekkönyvezve sem volt eddig – Mihályfalván nem rég telekkönyveztettek be több olyan utcát is, amelyen közművesíteni kellett volna, de emiatt a „csekélység” miatt nem kerülhetett rá sor.

A Mester utcának a Forráskút utca elágazásáig tartó rövid szakaszára is más prioritások miatt nem került sor, de már nem is nagyon firtattuk Nyakó József polgármesterrel, mire futotta, és mire nem futotta a költségvetésből, illetve az állami támogatásokból. Vannak érthető és elfogadható indokok, de vannak érthetetlenek is. A Bethlen Gáborral kapcsolatban a csúszás miatt máris pereskedhetne az önkormányzat, ami csak a munkamenet további részét hátráltatná – mondja a polgármester.

Tudomásunk szerint a be nem tartott határidők miatt büntető kamatot szokás felszámolni, amit az utolsó kifizetéseknél jobb helyeken rendezni illik, ami általában attól függ, milyen „nexusban” van a munkáltató és a közbeszerzést nyert cég egymással.

Az adófizetők pénzén mégiscsak megengedhetetlen az ilyenfajta packázás.

Sütő Éva