Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A bajnoki cím a tét a Körös SK számára

Tegnap kezdődött meg a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában a junior I-korosztályú ifjúsági vízilabda-bajnokság döntőjének második tornája.

Kiélezett csata várható a junior bajnokság elsőségérét

Kiélezett csata várható a junior bajnokság elsőségérét

A házigazda Körös SK – amely szabadnapos volt a nyitónapon – hárompontos hátránnyal várta a második tornát, miután a fővárosban kikapott a Steauától. A váradi torna érdekessége, hogy csupán négy csapat vesz részt rajta (a Körös SK mellett három bukaresti gárda, a Steaua, a Dinamo és a Triumf küzd az első helyért), miután a Kolozsvári Poli visszalépett a további küzdelemből. A szövetség képviselői nem változtattak az előre kiírt programon, emiatt minden fordulóban két csapat áll.

A torna mai programja, 9 órától: Dinamo–Körös SK, 16.30 órától: Triumf–Körös SK. A holnapi zárónapon tartják a Körös SK–Steaua rangadót, illetve a Dinamo–Triumf mérkőzést. Előbbi 9.30 órától kezdődik. Az állás: 1. Steaua (12 pont), 2. Körös SK (9), 3. Dinamo (6), 4. Triumf (3), 5. Kolozsvár (0).

 

Hátrányban a juniorok is

A váradi klub junior II-es korosztályú együttese szintén lejátszotta a bajnoki döntő első felét. A fővárosban megtartott tornát három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a csapat (négy góllal maradt alul a rangsorban élen álló Triumffal szemben), amely második helyen áll a rangsorban, ráadásul öt pont a hátránya, emiatt nem valószínű a bajnoki serleg megszerzése. A versengésben további két fővárosi csapat (Steaua és Dinamo), valamint két erdélyi klub (Brassói Corona és Kolozsvári Viitorul) vesz részt. Az első tornát követően a következő a sorrend: 1. Triumf (15), 2. Körös SK (10), 3. Steaua (8), 4. Dinamo (7), 5. Viitorul (3), 6. Corona (0).

A Körös SK felnőtt csapatára még egy párharc vár a bajnokság végéig

A Körös SK felnőtt csapatára még egy párharc vár a bajnokság végéig

 

A hetedik helyért folytatják

A Körös SK felnőtt csapata másodszor is kikapott a férfi Szuperliga rájátszásban, így a hetedik helyért küzdhet. A váradiak 16–7 arányban maradtak alul a Bukaresti Rapid vendégeként, amely így 2–0-ra megnyerte a párharcot. A másik ágon az Aradi Amefa 1–0-ra vezet a Kolozsvári Poli ellen, a második meccset a Maros-parton tartják. A győztesek egymással játszanak az ötödik helyért, a vesztesek a hetedik hely megszerzéséért csapnak össze.