Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A kapitány visszatér

Egy év távollét után visszatér a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapatához az együttes volt kapitánya, William Franklin. A váradi szurkolók nagy örömmel fogadták a klub által tegnap közreadott hírt.

Franklin visszater

Franklin visszatérése új lendületet adhat a váradi férfi kosárlabdacsapatnak

William Franklin három idényt töltött Váradon, és komoly szerepe volt abban, hogy a gárda előbb bronzérmet szerzett 2013-ban, majd egy évre rá döntőt játszott a román élvonalban. Tavaly nyáron Lengyelországba igazolt, és bár anyagilag megérte számára a váltás, sport szempontból nem volt gyümölcsöző az idény.

Előbb a Csarni Slupszk, majd pedig a Polski Cukier Torun csapatában lépett pályára, s bár mindkét gárdában húzóember volt (előbbi gárdában 10,7, utóbbiban 13,2 volt a meccsenkénti pontátlaga), nem sikerült bekerülnie a lengyel élvonal rájátszásába.

A VSK után Lengyelországban is egy csapatban játszott Zsarko Csomagiccsal (balról) és Sean Denisonnal

A VSK után Lengyelországban is egy csapatban játszott Zsarko Csomagiccsal (balról) és Sean Denisonnal

Az amerikai irányítót sikerült visszacsábítania a VSK vezetőinek, így a szurkolók nagy örömére az új idényben ismét Váradon játszik majd az irányító.

A 30 éves és 184 cm magas kosárlabdázó 76 bajnoki és 12 kupa-, valamint hat Eurochallenge meccsen öltötte magára a VSK mezét, s meghatározó játékosa volt az együttesnek. Nem véletlen, hogy a váradi szurkolók hamar megkedvelték a kosárlabdázót. Franklin a negyedik érkező/visszatérő játékos a VSK idei keretébe, Andrei Mandache, Sean Barnette és a még ifjúsági korú Bogdan Nicolescu után.