Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

A világbajnok leckét adott a román férfi pólóválogatottnak

A vártnál nagyobb magabiztossággal, higgadt, okos játékkal nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott Bukarestben a világliga selejtezőjének e heti fordulójában.

Az igencsak megfiatalított román csapat, amelyben a bajnoki címvédő Nagyváradi VSK-Digi hat tagja kapott bizonyítási lehetőséget csak az első negyedben tudta tartani a lépést a világbajnokkal. A nagyszünetre már négygólos (7–3) volt a magyarok előnye, majd a térfélcserét követően megduplázta a fórt a Benedek-csapat. A vége 14–5 lett a Bukaresti Dinamo új uszodájában megrendezett találkozón. A hazaiaktól a kétgólos Negrean Tibor volt a legjobb, a további három találat Cosmin Radu, Mihnea Gheorghe és Alex Ghiban nevéhez fűződik.

Pólóleckét adott a magyar csapat a román válogatottnak

Pólóleckét adott a magyar csapat a román válogatottnak

 

Statisztika

Románia-Magyarország 5–14 (2–2, 1–5, 1–3, 1–4)

Bukarest, Dinamo-uszoda, 500 néző.

Játékvezetők: Vanhems (francia), Szadekov (orosz).

Románia: Stoenescu, C. Radu 1, Negrean 2, Gheorghe 1, Remes, Szabó, Teohari, Chioveanu, Goanta, Georgescu, Ghiban 1, Popoviciu. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics.

Magyarország: Nagy V., Angyal, Salamon 1, Erdélyi 4, Vámos 3, Hosnyánszky 1, Decker Á., Manhercz K. 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Német Toni 1, Hárai Balázs. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

Gól – emberelőnyből: 3/12, illetve 6/8.

 

Értékelések

„Azt gondolom, hogy kifejezetten jól játszottunk. Az első emberelőny kivételével, amit elkapkodtunk, illetve nem lőttük kapura, végig nagyon fegyelmezetten használtuk ki a fórjainkat. Ez azért volt fontos, mert az utolsó emlékünk az, hogy a szlovákiai Világliga-mérkőzésen nagyon rosszul sikerült az eleje. Tehát tudnunk kell azt, hogy akárki az ellenfél, gyengébb vagy nehezebb, mi határozzuk meg azt, hogy hogyan alakul a mérkőzés. Vagyunk már annyira erősek, hogy tőlünk függ az, hogy egy mérkőzést – akár egy gyengébb ellenféllel, akár egy nehezebb ellenféllel – a mi hibáink, és jó teljesítményünk határozzon meg. Azt gondolom, hogy ma pontosan ez volt a jellemző, mi uraltuk az egész mérkőzést, mi döntöttük el a legfontosabb helyzeteket. Az, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz-e, vagy sem, azon múlt, hogy ezeket a helyzeteket mindig be tudtuk lőni, és nagyon fegyelmezettek voltunk hátul védekezésben is” – mondta a meccs után Benedek Tibor, aki a csapategységet emelte ki.

„Sajnos ez a két csapat közötti jelenlegi különbség. Az első negyedben még egyenrangú ellenfelek voltunk, aztán már nem tudtunk lépést tartani a világbajnokkal” – értékelte a meccset Negrean Tibor, a VSK-Digi játékosa.

Negrean Tibor

Negrean Tibor

A zárófordulóban Szlovákiában játszik majd a román csapat, míg a magyarok a görögöket fogadják a csoportelsőségért vívott csatában.

A keddi forduló további eredményei, az A csoportban: Görögország–Szlovákia 11–6 (2–2, 4–1, 3–1, 2–2), a B Csoportban: Szerbia–Németország 14–8 (3–3, 4–2, 3–1, 4–2), Oroszország–Spanyolország 9–8 (3–3, 4–3, 1–1, 1–1), a C csoportban: Horvátország–Franciaország 15–9 (4–1, 3–3, 2–3, 6–2), Olaszország–Montenegró 16–8 (3–2, 5–1, 5–2, 3–3).

A csoportok állása az utolsó forduló előtt:

A csoport: 1. Magyarország 15, 2. Görögország 12, 3. Románia 2, 4. Szlovákia 1 pont

B csoport: 1. Szerbia 15, 2. Oroszország 12, 3. Spanyolország 3, 4. Németország 0 pont

C csoport: 1. Horvátország 18, 2. Olaszország 14, 3. Montenegró 7, 4. Törökország 3, 5. Franciaország 0 pont.