Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ha a karácsonyt le is késte a havazás, tegnap reggelre Holle anyó munkába lendült, és fehérbe borította a tájat. Reggel fél 8-kor hatalmas pelyhekben hullt a hó Nagyváradon az éppen félévi vakáción lévő gyerekek örömére, és talán a munkába induló sofőrök bosszúságára, akik legalább negyedórányi munkával tudták kiszabadítani a hó leple alól járműveiket.

A nap kepe

Reggel a megyeszékhelyen a RER Ökológiai Szolgáltató Rt. alkalmazottai már munkába álltak, hogy eltakarítsák a közterületeket a felgyúlt hótól, és a járdákat, és az úttesteket csúszásgátlóval – só és homok keverékével – szórják le. A Szent László (ma Unirii )téren, a városháza és a Kishíd melletti járdát húszfős csapat seperte, lapátolták a havat, homokkal szórták a felsepert szakaszokat. Ionel Ban, a RER termelési igazgatója lapunknak elmondta, hogy tegnap 7.30 órakor kezdett el havazni, és alkalmazottaikkal már 8.30 órakor terepen voltak. Mivel nem hullott nagy mennyiségű hó, ezért nem kellett a hólapáttal ellátott járműveiket bevetniük, viszont délelőtt 105 alkalmazottjuk lapátolta, seperte a havat Várad közterületein, illetve 14 speciális járművükkel szórták a csúszásgátló anyagot a megyeszékhely forgalmasabb útjaira.

A RER alkalmazottai már kora reggel munkába álltak

A RER alkalmazottai már kora reggel munkába álltak

A kedvezőtlen időjárás miatt egyelőre nem fognak hozzá a Kossuth utcai földalatti parkoló kiépítésének

A kedvezőtlen időjárás miatt egyelőre nem fognak hozzá a Kossuth utcai földalatti parkoló kiépítésének

Ionel Ban hangsúlyozta, hogy az időjárási előrejelzés szerint ma hajnalra fagy lesz, legalább mínusz 2–3 C-fok várható, ezért a közutakra ráfagyó csapadékot csúszásgátló anyagokkal fogják még aznap hajnalban leszórni, tehát igyekeznek járhatóvá tenni a megyeszékhely útjait.

A gépkocsik letakarítása frissítő reggeli tornának bizonyult

A gépkocsik letakarítása frissítő reggeli tornának bizonyult

Egyébként tegnap értesítette a sajtót a váradi Közterület-kezelő Zrt. (ADP), hogy aznaptól elkezdődhet a Kossuth (ma Independenţei) utcai földalatti parkoló kiépítése, melyet a SC Construcţii Bihor SA a SC Terratest Geotehnic SA céggel közösen fog kivitelezni. A munkálatok a tervek szerint 18 hónapig tartanak majd. A kérdés csak az, hogy számítottak-e a kedvezőtlen időjárási viszonyokra?

Sükösd T. Krisztina