Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Kézimunkázni tanulhatnak a munkanélküliek

Ötödik alkalommal szervez ingyenes kreációs műhelyt munkanélküliek, illetve minimálbéresek részére a Nagyváradi Közösségi Alapítvány és a Unique de Monique kézimunka-központ. Az esemény keretében tíz jelentkező díjmentesen tanulhatja meg hogyan készítsen ékszereket és különböző dekorációs tárgyakat.

kezimunkazni 3

A július 17-re tervezett esemény a Unique de Monique által meghirdetett tizenkét térítésmentes képzésnek lesz az egyike. A résztvevők különböző kézimunka-technikákat sajátíthatnak el a kreációs műhelyben, s újrahasznosítható, illetve hulladék anyagokból dolgoznak majd – ily módon szinte semmiből értékesíthető tárgyakat állítanak majd elő. A műhelymunkára meghívást kapott több civil szervezet is, melyeknek képviselői tovább adhatják majd saját berkeikben az ott megszerzett tudást.

kezimunkazni 2

kezimunkazni 1

A szervezők szerint a kurzus célja a személyes fejlődés elősegítése kommunikáció révén, amely egyben művészetterápiaként is szolgál. A résztvevők emellett elsajátíthatnak néhány marketingfogást is kézzel készített termékeik értékesítésére. Az érdeklődők a monica.muresan87@gmail.com e-mail címen jelentkezhetnek a kurzusra. A helyek száma korlátozott. Az érintettek szintén elektronikus formátumban kapnak majd visszajelzést. A képzés résztvevőinek a beiratkozáskor bizonyítaniuk kell majd, hogy minimálbéresek, munkanélküliek, vagy nincs jövedelmük.

Sz. G. T.